Kopierede/fra hoften

Kanariefuglen i den engelske mineskakt hedder Tommy Robinson og han har det ikke godt. De, der ejer skakten, forsøger at kvæle ham. Det var ikke helt sådan det skulle have fungeret.

Men det gør det. Han har myndighederne mod sig, medierne, retsvæsenet og de store sociale medier.

Facebook smed ham ud i februar. Så fulgte YouTube, dvs. han får lov til at friste en skyggetilværelse der. Der er rygter om en ny video. Tommy har venner, som vil ham det godt. Han har fået penge til en bus, og vil have et studie på hjul. Så kan han gribe fat om svingfjerene på alle sine mægtige fjender. De, som holder sammen mod ham.

Han får nådigst lov til at tale på YouTube, men når du ser efter delingsknapper, ser du forgæves. I stedet står der en meddelelse:

Certain features have been disabled for this video

In response to user reports, we have disabled some features, such as comments, sharing, and suggested videos, because this video contains content that may be inappropriate or offensive to some audiences.

“Upassende for visse publikummer”. Her indføres helt nye standarder for ytringsfrihed. Den ophæves for mennesker, som visse grupper ikke tåler: Det er politikere og medier, som ikke kan lide det Robinson gør og siger.

ANNONSE

Når man hører alt det Robinson er udsat for, så forstår man at Storbritannien ikke er hvad det var engang. Uden støtte ville Robinson være færdig. Han ser lidt presset ud, og med god grund.

Dette er alt YouTube tillader af tekst:

Please support Tommy and help Catch the Bus. https://www.tr.news/buythebus/

Spørgsmålet er; vil folk i længden finde sig i at kommercielle selskaber kan udøve frihedsberøvelse på denne måde? Dette stærke ord kan bruges når man fratager Robinson hans vigtigste forsvarsvåben: Ytringsfriheden. Uden den er han en ”sitting duck” for alle sine fjender.

Dette er som Skotland i Braveheart, de engelske herrefolk er tilbage, og de har nye allierede, som langsomt overtager landet.

Robinson er blevet en helt for mange briter. Det forhold gør, at herrefolkene hader ham endnu mere intenst.

 

ANNONSE