Kopierede/fra hoften

Jeg vidste ikke at der fandtes en ‘klinisk professor i migranters globale sundhed og lighed’, men det lyder som en titel fra Rokokoposten. Jyllands-Posten aflirer konklusionerne fra en WHO-rapport, og vinkler den skarpt, så ingen kan kan være i tvivl om hvem der har skurkerollen. Her er der dog for en gangs skyld en relativ simpel løsningsmodel: Afvis migranter ved grænsen = Mere lighed, færre livsstilssygdomme. En bizar historie sakset fra JP.dk – Vestens livsstil ødelægger indvandreres helbred: ‘Den politiske ligegyldighed er ekstremt bekymrende’.

“Frysepizzaer, discountvarer fra fastfoodafdelingen og generelt usunde sager ryger i kurven hos mange migranter. Samtidig er den daglige motion uden et arbejde på retur efter at have krydset nye landegrænser. Alt sammen fører til en større trussel imod sundheden.

Den vestlige livsstil er en direkte fare for indvandrere. Dermed er helbredet for en ud af ti i Europa truet.

Sådan lyder konklusionen i den første rapport nogensinde omkring migranters sundhed i Europa. Rapporten blev udgivet mandag af verdenssundhedsorganisations europæiske afdeling, WHO Europe. …

Det drejer sig derfor om en stort portion mennesker, der ikke trives med den europæiske livsstil, men ligefrem direkte lider. Usunde leveforhold, dårlig kost og fedmeepidemi angriber indvandrernes helbred også i Danmark.”

ANNONSE

Mest læst