Kopierede/fra hoften

 

Foto: NASA / Wikimedia Commons.

En person blev myrdet og tre andre såret, en af dem livsfarligt og en anden alvorligt, da to marokkanske mænd med ulovligt ophold i Italien begik fire voldelige røverier i Milano natten til fredag.

Det første røveri fandt sted i den nordlige forstad Cinisello Balsamo ved 23.40-tiden torsdag. En 36 år gammel mand fra Peru blev skåret i ansigtet med en flaske og frarøvet sin mobiltelefon.

Røverne begav sig derefter til området ved centralstationen i centrum af Milano, hvor de stak en 31 år gammel italiener i maven og brystet og tog tegnebogen fra ham. Manden blev hasteopereret på sygehuset, men er ikke udenfor livsfare endnu, skriver La Repubblica.

ANNONSE

Klokken 2 om natten røvede de to en engelsk og en amerikansk studine noget nærmere stationen, efter tidligere at have gjort seksuelle tilnærmelser til dem i bussen. De to piger stak af, men den ene af dem blev alvorlig såret efter at være blevet stukket i maven da røverne forlangte hendes telefon.

I det samme område dræbte de to marokkanere med kniv en 22 år gammel mand fra Bangladesh, der arbejdede som tjener i Milano for at forsørge familien i hjemlandet. Udbyttet blev også denne gang en mobiltelefon.

Personerne bag disse næsten tre ultravoldelige timer er de 30 og 28 år gamle Abderahim Anass og Saad Otmani, begge grundløse asylsøgere, som ifølge La Repubblica havde benyttet en række falske identiteter under deres ophold i Italien.

Førstnævnte kom ad søvejen til Sicilien i december 2017, hvor han først havnede på asylmodtagecentret i Augusta, inden han havnede i Milano og – konsekvensfrit – blev kontrolleret to gange af politiet i den norditalienske by. Sidstnævnte kom til Reggio Calabria på den italienske støvles tåspids i juni 2017, men havnede siden i Como nord for Milano. Til trods for at han den 21. april blev arresteret af politiet for groft tyveri, var han på fri fod få dage senere.

Takket være gode signalementer og en af de stjålne mobiltelefoner blev de to marokkanerne fredag morgen opsporet og arresteret på en McDonald’s-restaurant, hvor de spiste morgenmad, stadig med alt udbyttet på sig.

Selv om det store antal personer, som opholder sig ulovligt i Italien, er en kilde til en jævn strøm af volds- og berigelseskriminalitet, som knapt nok resulterer i et ord i avisen, har dette usædvanligt voldelige raid alligevel skabt overskrifter i de italienske aviser denne weekend.

Ultravolden er uanset hvad kun toppen af et isbjerg som handler om en koordineret udplyndring af Europa.

Det er Corriere della Sera som giver de mest centrale oplysninger: De to marokkanerne indrømmer i forhør, at de levede af at begå røverier, og at de egentlig ikke ønskede at slå nogen ihjel. Deres dømmekraft var sandsynligvis svækket af narkotika.

Det, at nordafrikanske mænd efter aftale med deres egen familie, drager til Europa og leverer en chanceløs asylansøgning kun for at skaffe sig mulighed for at drive berigelseskriminalitet, er et mønster som for længst er blevet blotlagt. Det tyske ugemagasin Stern skrev om dette allerede i januar 2016.

Fænomenet er tilsyneladende så udbredt, at man foruden økonomiske migranter også kan snakke om planlagt berigelseskriminelle migranter – og terrormigranter naturligvis, skotterne kan umulig være tætte mellem de to. Ikke desto mindre er det uhyre lidt omtalt og undersøgt.

Hvad kan grunden være? Vil den politichef som fortæller om det få en politisk motiveret brat afslutning af sin karriere?

Den spanske avis El Mundo skrev i begyndelsen af måneden om marokkanske mindreårige, som rejser alene til Sverige efter at have gemt sig under lastbiler, som kommer med færge over Middelhavet. Hvad andet skulle hensigten være end at drive den samme kriminelle beskæftigelse?

Resultatet er en stigende utryghed i de europæiske storbyer, også når der ikke begås røverier – en naturlig konsekvens af at bagmændene tager flere forholdsregler.

Sikkerheden i Milano er helt fraværende, siger Paolo Grimoldi, som repræsenterer Lega Nord i parlamentet.

Der behøves en seriøs regering for at standse indvandringen, twitrer partileder Matteo Salvini.

Men sådan en har Vesteuropa ikke haft længe.

Italienerne må være gale, når de slipper så mange mennesker fra Afrika ind, sagde indehaversken af en populær restaurant på et af Milanos pænere strøg til mig sidst jeg var i byen – en bekendt fra Kamerun. Jeg tænkte, jeg ville fortælle hende at nordmændene er endnu galere. De åbner pengepungen på vid gab oveni, og at det som sker på NAV er røveri, også selvom der ikke bruges kniv. Men jeg tog mig i det

 

 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!

ANNONSE