Nyt

Forleden kom der endelige opgørelse for november måneds søankomster til Italien. 980 ankom i hele november. I ugen op til den 2. december ankom der nul. Ugen før var det 451. Nogle uger har således flere hundre ankomster, andre ingen. Samlet er der dog sket en reduktion fra sidste års 5.645 eller over 80 %.

Det er dog vigtig at se på hvilke nationaliteter der ankommer. I oktober ankom der 1.007 og her var de 588 fra Tunesien med klart den største gruppe. Dernæst var det irakere med 144 og pakistanere med 74.

Der er endnu ikke et breakdown for tal for november måned.

Selvom der trationelt er færre migrantankomter i vintermåneder er der dog klart en faldende tendens som synes at vise Italiens afvisning af migranter og styrket lybisk kystvagt har sin effekt.

ANNONSE

Vi har af tidsmæssige grunde ikke haft ressourcer til at dække NGO-aktiviteten på Middelhavet men vil snarest vende tilbage med en opdatering.

UNHCR

ANNONSE