Kopierede/fra hoften

“Dem der bestiller disse tal overvejer sikkert også om vi skal tvangssteriliseres og placeres på en øde ø..” (Ozlem Cekic på Twitter, 28. november 2018)

I en ny opdateret fremskrivning fra Danmarks Statistik, spås det, at der i 2060 vil være 867.258 ikke-vestlige indvandrere/efterkommere i landet.

BT har spurgt professor Christian Albrekt Larsen, hvad det konkret kan få af betydning for dansk kultur. Fra BT.dk – Slut med stegt flæsk som nationalret?

“En betragtelig stigning i antallet af ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere kan betyde, at stegt flæsk med persillesovs bliver skiftet ud som nationalret til fordel for kebab.

At stegt flæsk med persillesovs er vores nationalret, er rigtig uheldigt, fordi det er svinekød, som muslimer ikke spiser. Det havde været lettere, hvis det var hakkebøffer med bløde løg. Det er det spil, der kommer til at foregå. Der kommer til at ske noget med madkulturen. En ny dansk nationalret kunne blive kebab, for det kan vi alle sammen spise.‘ …

Ifølge ham vil flere indvandrere ‘ændre vores forestillinger om, hvad det vil sige at være dansk. Det kommer til at udfordre vores nationalidentitet’, siger han. …

‘Den unge generation har nogle andre forestillinger om det at være dansk end de ældre generationer. De yngste har oplevet en skolegang med indvandrere, og når man spørger dem, hvad det vil sige at være dansk, ser man, at andelen, der vægter kristendom, familiebaggrund og det at være født i Danmark, falder,’ siger Christian Albrekt Larsen.”

ANNONSE