Nyt

Islamister har i dagevis protesteret imod dommen

Forleden blev den kristne kvinde Asia Bibi fri efter otte års fængsel og trussel om dødsstraf fordi hun skulle have ytret sig det islamister kalder “blasfemisk” overfor deres såkaldte “profet”, Mohammed.

Asia Bibi overraskende frikendt af Pakistans højesteret

Frifindelse fik islamister til at gå på gaden og protestere imod dommen. Fredag stoppede protesterne og det har en grund.  Pakistans regering har nemlig nedlagt forbud mod hun forlader landet og dels har man overfor islamisterne aftalt med pakistans regering at den ikke vil modsætte sig en klage over dommen.

Det har minister for religion Noor-Ul Haq Qadri og informationsminister Fayazulhasan Chohan bekræftet i en aftale som nyhedsbureauet AFP har set.

En lokal avis har protesteret over aftalen og skriver at regeringen har overgivet sig til voldelige religiøse ekstremister der ikke tror på demokrati eller forfatning.

Samtidigt er Asia Bibis forsvarer Saif-ul-Mulook rejst ud af landet af frygt sit liv og for at kæmpe for Asia Bibis sag. Han appellerer endvidere til den pakistanske regering om at sikre Asia Bibis sikkerhed ligesom dennes ægtefælle og døtre.

FAZ

ANNONSE