Nyt

 

Banderne Satudarah og Bandidos fører en reel krig mod hinanden. De opbygger våbenlagre der skjules, f.eks. på loftet af en fodboldklub.

Historien om en 36-årig familiefar fra Næstved, der skulle gøre sin fætter en tjeneste, giver et indblik i hvorfor der nu skydes i gaderne.

Fætteren spurgte i december den 36-årige familiefar, om han måtte lægge nogle plastiksække og kølebakker på hans loft. Han fik ja. Blod er blod. Men fætteren var måske ikke uvidende om at fætteren var medlem af banden Satudarah.

Pakkerne fra den 31-årige fætter, der er medlem af rockerklubben Satudarah, indeholdt nemlig syv pistoler, en revolver, et oversavet jagtgevær, en røgbombe og 3000 stykker ammunition.

To dage senere opdagede politiet et våbenlager i Ballerup: tre rifler, et haglgevær, en pistol og en mindre mængde ammunition.

Nu forstod familiefaren at sækkene på loftet kunne blive farlige for ham. Hvad gør han så? Han flytter den til fodboldklubben, hvor han er aktiv. Det sidste er et alvorligt brud på den tillid forældre og børn har til at deltage i sport. Med en sådan kollega risikerer du at din arbejdsplads forvandles til et våbenlager, uden at du er klar over det.

For at undgå at blive opdaget smider familiefaren intetanende forældre og børn under bussen. Det er denne mentalitet, der forklarer hvorfor der skydes på gader og stræder.

Retten i Glostrup dømte tirsdag den 36-årige til fire års fængsel, og bemærker i dommens præmisser, at han ikke er medlem af banden. Men det er netop denne mentalitet, der gør det muligt for volden at brede sig.

ANNONSE

Dommen lægger til grund at familiefarens forbrydelse var mindre alvorlig end fætterens. Er den det?

Det danske retssystem ser ikke den fare som klankulturen repræsenterer og politikerne tør ikke vedtage lover der retter sig mod kulturen. I stedet lader de befolkningen betale prisen.

Familiefaren blev arresteret efter et tip i februar.

Den 22. februar blev han anholdt efter et tip. Han viste politiet hen til våbnene i fodboldklubben i Fensmark ved Næstved.

Allerede 25. september kendte Retten i Glostrup en 24-årig mand, der tidligere havde relationer til Satudarah, familiefaren og hans fætter skyldig i våbenbesiddelsen i Fensmark.

Ifølge Retten i Glostrup var den 24-årige og den 31-årige i besiddelse af våbnene som led i konflikten mellem Bandidos og Satudarah.

De blev derfor dømt efter den såkaldte bandeparagraf, der betyder, at straffen kan stige med op til det dobbelte af det normale.

Det kostede tirsdag aften den 24-årige, som også blev dømt for våbenlageret i Ballerup, og den 31-årige hver 12 års fængsel. De ankede begge deres domme til Østre Landsret.

Den 31-årige fik desuden forbud mod at opholde sig i Satudarahs klublokaler i 10 år efter endt afsoning.

12 år er en streng straf efter danske forhold. Men problemet er ikke den konkrete forbrydelse, men den mentalitet, der gør den mulig. Det er den politikerne burde straffe, men de vover det ikke.

 

ANNONSE