Nyt

Efter sagen om nægtelse af statsborgerskab til to muslimer i Schweiz som medier og vi her

Nægtede at give hånd – fik ikke sveitsisk statsborgerskab

skrev om har der været en del debat i Danmark om man kan og skal kræve håndtryk ved tildeling af statsborgerskab.

For det første bør man bemærke, at selvom det kan virke “gammeldags” overhovedet, at give hånd er det dog normal kutyme i Vesten af høflighedsgrunde. Endvidere kan man kritisere, at det er symbolsk og et tegn på hvor svagt og lemfældigt statsborgerskaber uddeles og særligt til personer og grupper fra kulturer der ikke på nogen måde burde få statsborgerskab.

Ja, faktisk har og er det næsten som, når man skifter folkeregisteradresse. De får et dansk statsborgerskab og alle de rettigheder som Danmark og danskerne giver de fremmede.

At statsborgerskab for længst er noget man giver til stort set alle og enhver og at der ikke skal noget særligt til kan man i gårsdagens Jylland-Posten læse, hvor muslimen og bloggeren Harun Demirtas igen er oppe i den skingre tone og i stil med tidligere skriver om diskussionen om håndtryk.

Han skriver:

“… så taler vi i Danmark i dag om at fjerne retten til at få dansk statsborgerskab fra dem...”

Der er flere ting man bør bemærke ved Harun Demirtas blogindlæg.

For det første er det ikke en ret, at få dansk indfødsret. Det er faktisk en undtagelse og den er hjemlet i Grundloven. En undtagelse der beskytter danskernes ret til eget land så ikke alle og enhver kan bosætte sig og overtage magten gennem migrantion.

ANNONSE

Dernæst har de senere år vist det ene tilfælde efter det andet hvor personer med migrantbaggrund pga. statsborgerskab ikke kan udvises til deres reelle hjemlande om det så skyldes terrorvirksomhed eller grov kriminalitet.

Der er endvidere tale om en persongruppe der under et belaster de danske skatteydere med et to-cifret milliardbeløb hvert år og hvor der ikke er udsigt til det ændrer sig i årtier i fremtiden.

Man bør endvidere bemærke, at han som andre tilhængere af masseindvandring bruger “DF-kortet” selvom der er flere partier og politikere der har luftet muligheden for skærpelse af reglerne for indfødsret. “DF-kortet” bruges tit når masseindvandringstilhængerne forsøger, at udskamme eller reducere modstanden mod denne til en mindre gruppe af vælgere.

Harun Demirtas som  i øvrigt omtaler sig selv i flertal, med vendingerne “vi” og “os” skriver selv han er “tidligere flygtning” på sit CV i bloggen.

Kære DF: Hvorfor vil I gøre dansk statsborgerskab værdiløst?

ANNONSE