Nyt

For en uge siden afspærrede dansk politi Hovedbanegården i København og tømte den for mennesker. Politiet ville ikke sige hvorfor.

Det viste sig at have sammenhæng med en rømning fra Vestre fængsel. En 47-årig syrer, Anwar Daadoue, havde besøg af en 27-årig og byttede identitet med ham. Hvordan en tyve år ældre mand kunne spadsere ud med en andens identitet er en gåde. Politiet siger, de vil granske, hvad der gik galt.

Hvem er Anwar Daadoue? Han drev menneskesmugling for Al-Nusra, ifølge italiensk politi.

I maj oplyste italiensk politi ved en pressekonference, at den 46-årige anses som bagmand i et terror-netværk, der har tjent millioner af kroner på at smugle flygtninge til Europa. Fortjenesten er, mener italiensk politi, gået til at finansiere terror-netværk som Al Nusra.

Daadoue har været bosat i Sverige. Også Norge er indblandet.

Den 46-årige har tidligere boet på Sardinien. Han kom i italiensk politis søgelys, da hans bror blev standset i en bil på vej til Norge med 700.000 kr. Pengene stammede angiveligt fra den 46-åriges uofficielle bankvirksomhed, Hawaladar, hvor man kan overføre penge anonymt.

Den 46-årige var oprindeligt sigtet i Italien for ulovlig bankvirksomhed, men ifølge Jyllands Posten har Italien nu skærpet sigtelserne mod ham til indsamling af penge til finansiering af terror-virksomhed. Han risikerer op til 15 års fængsel i Italien.

Tiltalen italiensk politi forkyndte 18. maj er meget alvorlig.

Den 18. maj oplyste italiensk politi på en pressekonference, at man havde sporet hvidvask af to millioner euro, der var sendt til Nusra Fronten, og der var udstedt 14 arrestordrer.

– Pengene er hovedsageligt kommet fra menneskesmugling, sagde Italiens anti-terror dommer Federico Cafiero de Raho.

– Gruppen smuglede mod betaling migranter gennem Balkan til Italien og andre europæiske lande, sagde han.

Pengene tjent på menneskesmugling gik til indkøb af våben og biler til Islamisk Stat og Nusra Fronten i Syrien, oplyste politiet.

Dansk politi kom frem til at Daadoude skulle udleveres til Italien. Nu er han undveget under dramatiske omstændigheder. Alligevel har dansk politi endnu ikke afgjort om han skal efterlyses med navn og billede.

Vi ser det som en almindelig fangeflugt, siger politiinspektøren, som ikke vurderer, at den 46-årige er farlig for almindelige mennesker.

En almindelig fangeflugt? Er jihadister blevet normaliseret?

 

Derfor blev Hovedbanegården evakueret: Terror-mistænkt flygtet

ANNONSE