Nyt

En mand, som undslap fra et dansk fængsel, og som bidrog til at København Hovedbanegård blev lukket, formåede at slippe ud ved at bytte identitet med en besøgende.

Den varetægtsfængslede mand stak af fra Vestre Fængsel ved 19.30-tiden onsdag aften. Straks efter valgte politiet at standse alle tog til og fra Københavns Hovedbanegård, samtidigmed at hovedbanegården blev evakueret. Først efter to timer blev stationen åbnet igen.

Torsdag blev det kendt at manden formåede at flygte ved at bytte identitet med en mand han havde besøg af.

– Det er noget som ikke må ske, og det er selvfølgelig dybt beklageligt, siger områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Manden anses ikke som farlig, alligevel valgte politiet at gå til det drastiske skridt at lukke hovedbanegården i den danske hovedstad.

Politiet vil ikke oplyse, hvad manden er sigtet for.

Ifølge Ekstra Bladet drejer det sig om en 46 år gammel syrer, som er mistænkt i en omfattende terrorsag i Italien. Avisen skriver også at han har været fængslet siden januar, og at Københavns Byret bestemte så sent som for en uge siden, at han skal udleveres til Italien og retsforfølges der. Sagen skal ifølge avisen handle om finansiering af den yderliggående syriske oprørsgruppe Jabhat Fatah al-Sham, som anklages for at have forbindelse til al-Qaida.

ANNONSE