Kopierede/fra hoften

Vi skrev forleden den 13. juli klokken 8.03 om diffuse Jean-Claude Juncker adfærd på NATO-topmødet.

Sagen var inden da omtalt den 12. juli i flere udenlandske medier og med næsten 24 timers forsinkelse i Ekstra Bladet.

Sagen og videoen har været delt og set overalt i Europa og fik efterfølgende talsmanden for Jean-Claude Juncker til, at oplyse han lider af ischias som giver den besværlige gang.

Bemærkelsesværdigt så skriver Berlingskes debatredaktør Pierre Collignon allerede samme dag den 13. juli 2018 klokken 17.57, at sagen er et eksempel på «Fake News».

Her er en lære i fake news-psykologi og sociale mediers ulidelige hurtighed. Carsten Bagge Laustsen skriver om sin egen oplevelse af at fortryde at have delt et opslag, der postulerede, at EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, skulle have været hønefuld under denne uges NATO-topmøde.

Han henviser så til en kronik der allerede samme dag er blevet offentliggjort på B.dk den 13. juli , klokken 16.53 af Carsten Bagge Laustsen. Denne havde dagen inden delt en video med optrinnet, men efterfølgende fortrudt.

Der gik dog ikke længe, inden et par af mine venner gjorde opmærksom på, at Jean Claude Junker lider af kraftige iskiassmerter, og at det meget vel kunne forklare hans vaklen. Det samme kunne måske en trafikulykke i 1989 og derpå følgende to uger i koma. Det kunne jo googles og ganske rigtigt: Junker har flere gange de sidste par år talt om sin sygdom og smerter. Jeg slettede derfor opslaget med det samme. Jeg havde været for hurtig.”

Carsten Bagge Laustsen som af og til bruges i medierne om «ekspert» om islamisk terrorisme, kan altså ikke alene skrive en hel kronik på et døgn. Den ryger lige på Berlingske uden videre og støttes af debatredaktør Pierre Collignon  som uden dokumentation eller argumentation kalder sagen for «Fake News» selvom ingen bestrider optrinnet. Tilbage er om Juncker er fuld og har problemer med alkohol eller det skyldes ischias. Dette kunne være et journalistisk emne for Berlingske, men udfordres åbenbart ikke ikke af Pierre Collignon.

Som vi selv skrev er det ikke første gang Jean-Claude Juncker virker underlig til officielle arrangementer.

ANNONSE