Nyt

Afbrændingsforbudet vil nå gælde hele Danmark, oplyser TV2. Det har ikke været tilfælde siden 1992. Faren for sprædning af brand er historisk høj.

– Det er så vidt vi ved første gang, det nogensinde er sket i Danmark. Den eneste gang i nyere tid, vi har haft en lignende tørke, var tilbage i 1992. Dengang var der også afbrændingsforbud mange steder. Men dengang var der mange flere kommuner og mange flere lokale myndigheder, så vi har ikke overblik over, om forbuddet dengang var landsdækkende, fortæller  sekretariatschef i Danske BeredskaberBjarne Nigaard.

Afbrændingsforbudet vil nu gælde hele Danmark. Det har ikke været tilfælde siden 1992. Faren for spredning af brand er historisk høj.

Alligevel kan vi huske, at for bare to uger siden gav en skovløber i Gribskov åbenbart sin specielle tilladelse til at nogle muslimer måtte tænde et bål til fejring af den muslimske Eid. Frygten for at sige nej eller ivren efter at give efter for muslimers vilje er en ganske almen og alvorlig fare.

Da politiet kom frem efter, at være tilkaldet af brandvæsenet endte det i myndighedernes afmagt og en tilbagetrækning.

– Document skrev:

«Da brandvæsenet kom frem til en plads i Gribskov hvor muslimer havde slået bål op for at “fejre “Eid” kom det til konfrontation. Muslimerne var truende og brandvæsenet måtte tilkalde politiet. Politiet blev mødt af grenkastende muslimer og valgte ikke at stoppe afbrændingen.»

ANNONSE