Nyt

En asylcenter i Düsseldorf i Tyskland blev totalskadet i brand, efter at vrede migranter satte ild til en madras i protest over ikke at have været vækket til ramadan-morgenmad. Det levede 280 mennesker på asylcentret og 25 af dem måtte behandles for røginhalering.

Ifølge den tyske avis Express så mener to marokkanere ved asylcentret, at de iranske sikkerhedsvagter ved centret med vilje havde afstået fra at vække dem, der faster under ramadan. De to marokkanere besluttet at sætte ild til centret i protest.

Røde Kors drifter centret, og vidner siger, at der har været spændinger mellem de forskellige religiøse grupper. Under ramadan var der en gruppe, der ville være i overensstemmelse med fasten, og en anden, der ville have servering af mad til de sædvanlige tidspunkter. De ikke-fastende muslimer protesterede på små portioner til frokost. Problemerne omkring fasten havde skabt mundhuggeri og støj, og de utilfredse asylansøgere havde også gået løs på Røde Kors-personel.

ANNONSE

 

It got to the point where threats were made over what would hap­pen if things didn’t change, and that one threat was obvi­ously imple­mented.’, sa tals­mann Ralf Her­ren­brueck for påtale­myn­dighetene.

De to brandstiftere sagde de skulle gøre det “for at tvinge frem ændringer.” Ja, det lykkedes de jo med.
Dusseldorf

Politiet er blevet tilkaldt 89 gange til asylcentret siden nytår. Det er lidt oftere end hver anden dag.

3503F10300000578-0-image-a-16_1465462915986

Var der ingen af de ramadan-fastende, der havde en mobil med vækkeur?

brannstifterenDenne man­d skrød til en jour­nal­is­t fra Express, at han var brandstifteren.

Daily Mail

ANNONSE