Kopierede/fra hoften

Den amerikanske venstrefløj synes at være gået fra forstanden. Dag for dag bliver anti-Trump-retorikken mere ekstrem. Trump er simpelthen ond og nazist, og dem, der støtter ham, er derfor også nazister, som humanistisk indstillede amerikanere er i deres gode ret til at forulempe på åben gade eller andre steder i det offentlige – og nu også private – rum.

Venstrefløjens totale krig mod politiske modstandere har konsekvenser. Trumps pressetalsmand, Sarah Huckabee Sanders, er blevet jaget ud af en restaurant. Det samme er sket med ministeren for Homeland Security, Kirstjen Nielsen.

Det var så den security.

Det rabiate demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus, Maxine Waters, opfordrer nu sine tilhængere til at jage enhver, der arbejder for den siddende administration. Uanset, hvor de befinder sig – på gaden, i restauranter, i indkøbscentre eller i deres egne hjem, skal der hujes, piftes og intimideres.

ANNONSE

Næste station, hvis venstrefløjen bliver ved med sin rablende retorik, bliver vold. For hvis man for alvor tror, at en person er nazist – og tilmed sidder i regeringen – er det så ikke rimeligt at overfalde ham eller hende?

I 1960’erne stod en samlet venstrefløj bag kravet om alles lige ret til at blive betjent i restauranter. Og det var helt nødvendigt, fordi sorte tit blev nægtet adgang.

Nu er det andre grupper, der skal holdes ude – til venstrefløjens åbenbare tilfredshed.

ANNONSE