Kunstbilde

Hans Dahl (1849-1937)
Olje på lerret, 55,5 x 93 cm, privateie.

Den tyske titel er Sehnsucht (Westnorwegen), og på baksiden er det påført Hans-Dahl. Berlin-Wilmersdorf. Brandenburgische Str. 38. Kunstneren var bosatt i Berlin fra 1888 til 1919, noe som kan gi en omtrentlig datering.

Dette bildet går under hammeren på Bukowskis Important Spring Sales i Stockholm den 7. juni. Prisantydningen er SEK 60-80 000.

Som så mange andre norske kunstnere var også Hans Dahl en Düsseldorfer, og elev av blant andre Hans Gude. I dag er Hans Dahl kanskje noe bortglemt, men hans bilder var, og er fortsatt populære blant det brede publikum. Det kan nevnes at den tyske keiser Wilhelm II var en av hans beundrere.

En del av Hans Dahls malerier er gjengitt på Wikimedia Commons. Han fremstår totalt sett som en dyktig, om enn noe konservativ nasjonalromantiker.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Knæfaldet

Læs også