Nyt

De forsøg Israels regering har gjort på at sende afrikanske asylsøgere den anser som økonomiske migranter, ud af landet, er stødt på retslige hindringer, og regeringen kundgjorde tirsdag at den opgiver planerne, skriver The Times of Israel

Udsendelsesordrer som allerede er givet, bliver kaldt tilbage, og personer med forældede opholdstilladelser vil dermed få dem fornyet.

Baggrunden er at Israels højesteret har forlangt af regeringen, at den enten måtte lægge en plan for sikker genbosætning i et tredjeland frem eller sætte de internerede asylsøgere fri.

“At this stage there is no possibility of implementing involuntary deportations to a third country. Therefore, as of April 17, 2018, [the state] has ceased to hold hearings as part of the deportation policy, and no more deportation decisions will be made at this time,” the state said.

Last week, after Prime Minister Benjamin Netanyahu’s special emissary to Uganda returned without a signed agreement after 11 days of negotiations in Kampala, the court ordered the release of 200 African migrants from the Saharonim Prison, where they had been held since refusing to leave Israel voluntarily.

Med det er et foreløbigt punktum sat i regeringens så længe forgæves bestræbelser på at udvise ca. 35.000 afrikanske asylsøgere uden ret til asyl, som nægter at forlade landet; de fleste af dem fra Eritrea og Sudan, som af myndighedspersoner bliver omtalt som indtrængere.

Thousands are concentrated in poor neighborhoods in south Tel Aviv, an area that has become known as “Little Africa.” Their presence has sparked tensions with working-class Jewish residents, who have complained of rising crime and pressed the government to take action.

«Israel er os», lyder et omkvæd fra Fiamma Nirenstein, som er ment til at varsle europæerne om at de er ligeså udsatte som den jødiske stat, indtil videre uden at de er sig disse farer bevidst.

ANNONSE

I dette tilfælde kan folk i Israel sige at «Europa er os»: I migrationens drama støder Israel på de samme problemer som Europa.

 

 

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE