Nyt

Foto: Instagram

Pakistanske Sana Cheema, som boede og var opvokset i Brescia i Norditalien, blev bare 25 år gammel. For nogle dage siden blev hun dræbt med kniv af sin far og bror i fødebyen Gujrat. Hendes strube blev skåret over.

Hendes forbrydelse? Hun elskede en italiener og havde besluttet sig for at gifte sig med ham.

Faren og broren blev arresteret og sidder i fængsel, skriver La Stampa. Hvor længe bliver de siddende der? I Pakistan anslås det at mere end tusind kvinder mister livet på denne måde, hvert år.

Måske familien, som også havde boet i Brescia, frygtede at miste kontrollen over hende:

De to mænd boede indtil for nylig i den lombardiske by, men var siden flyttet til Tyskland på jagt efter en bedre fremtid.

Den unge kvinde havde derimod fundet sig til rette i sine omgivelser:

Men ikke Sana. Efter at have fuldført studierne i Brescia havde hun fået job i en handelsvirksomhed i arbejderklassekvarteret i Via Milano. En flot pige med udstråling, forlovet med en italiener. Det skal have været netop dette som lå til grund for drabet: bruddet på en jernhård regel i den pakistanske kultur, hvor det er forældrene, der vælger brudgommen.

ANNONSE

Henrettelsen af Sana Cheema minder om drabet på Hina Saleem, den tyve år gamle pakistanske kvinde som i august 2006 blev myrdet på barbarisk vis i Sarezzo, også i Brescia-provinsen. Akkurat som Sana havde Hina en italiensk kæreste, og hun klædte sig alt for vestligt. Faren og to fætre, som blev anklaget for at have skåret struben over på hende og begravet hende i haven med hovedet mod Mekka, blev dømt for den brutale forbrydelse.

Sådanne sager forekommer ikke så ofte, men de er uanset det, en skrækkelig påmindelse om hverdagsterroren i flere muslimske diasporaer i Europa. Virkeligheden kan ofte se normal ud selv om den ikke er det.

 

ANNONSE