Kopierede/fra hoften

Hvis indvandringen til Sverige fortsætter i samme tempo som nu, kan der være 4,5 millioner muslimer i Sverige om cirka 30 år. Den svenske avis ”Dagen” funderer over, om korset i flaget vil blive erstattet af en halvmåne.

Avisen henviser til forskningsinstituttet PEW, som for nogle måneder siden foretog en fremskrivning af muslimernes andel af Sveriges befolkning.

Overfor Dagen advarer forskere mod stigende spændinger mellem muslimer og ikke-muslimer.

Den kristne avis stiller spørgsmålet om korset i det svenske flag snart vil blive erstattet af en halvmåne? Dette som en følge af indvandringen af muslimer til Sverige. Avisen undrer sig også over, om landet er i færd med at blive islamiseret.

”Dagen” påpeger at der med fortsat stor indvandring kan findes næsten 4,5 millioner muslimer i Sverige i år 2050, et tal som kommer fra forskningsinstituttet PEW (Pew Research Center). Det vil betyde at Sverige får den største andel af muslimer i hele Europa.

ANNONSE

I mange lande er dette en brændvarmt spørgsmål, og ifølge rapporten kan Sverige i år 2050 have det største antal muslimer i Europa. Rapportens forfatter går ud fra tre scenarier. Med helt lukkede grænser vil Sverige have en muslimsk befolkning på 11 procent, med det nuværende niveau 20 procent og med en høj indvandring 31 procent. Det er naturligvis en voldsom forandring med tanke på at der i 1950 bare var nogle få hundrede muslimer i Sverige.

Aje Carlbom, lektor i socialantropologi ved Malmø universitet, har forsket i muslimers liv i Sverige. Han mener, det er en overdrivelse at islam kommer til at overtage Europa og påpeger at mange muslimer sekulariseres og dermed for eksempel får færre børn.

Samtidig tror han, at der i fremtiden vil opstå mærkbare spændinger mellem svenskere og muslimske minoriteter. Der findes også grupper, som vil indføre sharialove i Sverige og som drømmer om et islamisk kalifat med verdensherredømme, siger han.

– Man bør være klar over at der generelt findes store forskelle i meninger og holdninger mellem muslimer og ikke-muslimer. Ind imellem er der tale om næsten modsatrettede holdninger, for eksempel i spørgsmål om ligestilling og seksuelle minoriteter, sier Carlbom.

 

ANNONSE