Nyt

I den nyeste meningsmåling fra Rasmussen Reports får Trump støtte fra 50 % af befolkningen.

De misfornøjede udgør 49 %. «De sidste tal fortæller om 33 % som giver stærk støtte til måden Trump udøver sin magt i præsidentembedet på, og 39 % som er stærkt misfornøjede», skriver Rasmussen.

Som Rasmussen selv skriver, placerer det Trump «foran Obama [i støtte blandt folket], sammenlignet med samme tidspunkt i Obamas præsidentperiode.»

Derudover hedder det i rapporten:

Rygter svirrer om at Paul Ryan muligvis trækker sig som talsmand for ”The House of Representatives”. Selvom han er vellidt af et flertal af republikanerne, vil de ikke blive kede af at se ham gå ud af døren.

Blot 15 % af alle stemmeberettigede mener at Kongressen gør et godt eller udmærket job. Det er omtrent på samme niveau som i de sidste år.

De fleste republikanere ønsker at deres parti skal følge Trump, og ikke Senatets republikanere.

Demokrater og liberale aktivister er arrige over at Trump-administrationen vil tilføje et spørgsmål om statsborgerskab ved den kommende folketælling i 2020. Men to ud af tre amerikanere, dvs. 66 %, er enige i at der ved folketællingen bør blive spurgt om, hvorvidt de adspurgte er amerikanske statsborgere.

Den nu pensionerede højesteretsdommer, John Paul Stevens skrev en kronik i The New York Times sidste uge, hvori han efterlyste en afskaffelse af den amerikanske grundlovs andet lovtillæg [om retten til at eje våben, redanm.], men de fleste amerikanere afviser denne idé.

Mens nogle offentlige tjenestemænd og aktivister ønsker en strammere våbenkontrol i kølvandet på massakren på en videregående uddannelsesinstitution i Florida sidste februar, er amerikanerne ikke overbevist om at strengere våbenlovgivning vil reducere kriminelle handlinger, og stoler ikke på at staten vil gennemføre sådanne love på en retfærdig måde. Med en margin på 54 % mod 33 % mener amerikanerne, at de statslige myndigheders svigtende evne til at reagere på talrige advarselslamper vedrørende personer i færd med at udvikle sig til drabsmænd, må bære en større del af skylden for skoleskyderiet i Florida, i modsætning til en mangel på tilstrækkelig våbenkontrol.

 

ANNONSE