Nyt

Pave Frans har givet et interview til grundlæggeren af avisen La Repubblica, hvor han siger at der ikke findes noget helvede og at sjælen til syndere som ikke angrer, bare forsvinder.

Dette er direkte i strid med det som er den katolske kirkes lære: Der findes et helvede, og de som ikke har angret havner der.

The remarks came during an interview with the pontiff’s longtime atheist friend, Eugenio Scalfari, founder of the liberal Italian newspaper La Repubblica. The interview was translated by the respected website Rorate Caeli.

Mr. Scalfari asked Francis where condemned souls go to suffer for eternity.
“They are not punished, those who repent obtain the forgiveness of God and enter the rank of souls who contemplate him,” Francis said in response, “but those who do not repent and cannot therefore be forgiven disappear. There is no hell, there is the disappearance of sinful souls.”

Vatikanet blev sat i forlegenhed og reagerede med at udsende en melding, hvori det hed, at der ikke var givet noget interview. Samtalen med Scalfari var privat og det som er gengivet i avisen er ikke dækkende for hvad paven sagde.

ANNONSE

Pope Francis reportedly claims ‘there is no Hell’

Administration, Middle East observers do a double take after Trump declares US will leave Syria ‘very soon’

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Læs også

Læs også