Kunstbilde

Britt Marie Bye (f. 1981)
Fargefotografi montert på aluminium, 100 x 150 cm.

Lørdag 10. mars kl. 12.00 åpner Galleri Ramfjord, Schwensens gate 1 nær St.Hanshaugen og Bislet stadion i Oslo tre nye utstillinger. Kunstnerne som presenteres er Yngvill Lassem, maleri, Luis Bivar, maleri/collage, og Britt Marie Bye, fotografi. Utstillingene vil vises til og med 1. april.

Yngvill Lassem arbeider i et abstrakt formspråk, Luis Bivars utgangspunkt er figurativt, mens Britt Marie Bye har hentet sine motiver fra forlatte hus i Nord-Norge. Bildene er både en ytterst realistisk dokumentasjon av det som en gang tjente som boliger, og samtidig en meditasjon over forfall og forgjengelighet, som går langt ut over rett og slett registrering av fakta.

Man kan kanskje se Britt Marie Byes bilder som en illustrasjon til Predikeren 3, 1-9 (DNB 1930)

Alt har sin tid, og en tid er der satt for hvert foretagende under himmelen. Å fødes har sin tid og å dø har sin tid, å plante har sin tid og å rykke op det som er plantet, har sin tid; å drepe har sin tid og å læge har sin tid; å rive ned har sin tid og å bygge op har sin tid; å gråte har sin tid og å le har sin tid; å klage har sin tid og å danse har sin tid; å kaste bort stener har sin tid og å samle stener har sin tid; å ta i favn har sin tid og å holde sig fra favntak har sin tid; å søke har sin tid og å tape har sin tid; å gjemme har sin tid og å kaste bort har sin tid; å sønderrive har sin tid og å sy sammen har sin tid; å tie har sin tid og å tale har sin tid; å elske har sin tid og å hate har sin tid; krig har sin tid og fred har sin tid. Hvad vinning har den som gjør noget, av det strev han har med det?

ANNONSE

Læs også

Grindslanten (1885) -
Hund og ravn (c.1918) -
Oppstandelsen (c.1502?) -
-
Paris' dom (c.1510-20) -

Mest læst

De smarte smutter i Sverige

Læs også