Nyt

Lederen af den verdensomspændende hjælpeorganisation Oxfam, Penny Lawrence, er gået af som følge af at hjælpearbejderne fra selskabet har været involveret i sexskandaler. Oxfam er anklaget for at have forsøgt at skjule beviserne for at hjælpearbejdere købte prostituerede til sexparties under hjælpeaktionen på Haiti i 2011.

Penny Lawrence siger at hun er skamfuld og tager det fulde ansvar. Fire personer fik sparket og yderligere tre sagde op frivilligt, inkluderet Oxfam-lederen for Haiti.

Oxfam nægter at have forsøgt på at skjule beviser og de har haft møder med myndighederne for at forhindre at statsstøtte til organisationen standses. Oxfam modtog 32 millioner pund i fjor.

Det var ikke bare fra Haiti at der kom bekymringsmeldinger om de ansatte i Oxfam. Også i det afrikanske land Tchad skal der have været køb af prostituerede.

”Der blev rejst tvivl om hvorvidt vi reagerede hensigtsmæssigt på den opførsel vores ansatte i Tchad og Haiti udviste” sagde Penny Lawrence.

”Det står nu klart, at disse anklager mod landechefen og hans personale, som også omfattede udnyttelsen af prostituerede, blev rejst før han flyttede til Haiti.

Sunday Times skrev søndag at 120 ansatte i Oxfam var mistænkt for seksuelle overgreb i fjor. Det frygtes at pædofile søger job i hjælpeorganisationerne for at få adgang til de svageste af de svage: de fattige børn.

ANNONSE

Mens der viser sig nye mønstre, der afslører omfanget af krisen, advarer Priti Patel, den forhenværende internationale udviklingssekretær, om at pædofile har været i stand til at snige sig ind i og udnytte nødhjælpsorganisationerne.

Også andre hjælpeorganisationer har måttet anmelde sine egne ansatte til politiet for seksuelle overgreb. Save the Children (Red Barnet) noterede  31 tilfælde i fjor hvoraf 10 blev politianmeldt. Christian Aid rapporterede to og Britisk Røde Kors indrømmede fem tilfælde.

BBC   Sunday Times

 

ANNONSE