Nyt

Foto: Angela Merkel og Martin Schulz, Bundesregierung.de

Forhandlingene om en ny tysk storkoalisjon mellom unionspartiene CDU/CSU og SPD ser ut til å ha ryddet en viktig hindring av veien, idet partene er blitt enige om stridstemaet familiegjenforening.

Det var i utgangspunktet stor uenighet mellom restriktive CSU og liberale SPD om hva man skulle gjøre idet den to år lange suspensjonen av familieinnvandring til personer med sekundær beskyttelse gikk mot slutten. Men nå ser det ut til at kompromissforslaget som var blitt nevnt allerede under sonderingene, ender opp med å få gjennomslag.

Die Welt skriver: 

Under diskussionerne er unionspartierne og SPD kommet til enighed. Fra og med august skal også flygtninge med begrænset beskyttelsesbehov få lov til at hente familiemedlemmer til Tyskland, men kun i et begrænset omfang.

Omfanget der tales om er 1000 personer pr. måned, altså 12.000 om året – et antal som kommer oven i familiesammenføringen til personer som har fået primær beskyttelse, og som ikke har været genstand for suspension.

ANNONSE

SPDs parlamentariske leder Andrea Nahles siger, at hendes parti også fik opbakning til en enklere familiesammenførings ordning for særligt vanskeligt stillede personer, hvilket kommer oveni den tilmålte kvote. 

Etter de forsigtige stramninger i familiesammenføringerne som blev iværksat efter exodus, har den tyske storkoalition altså bestemt sig for at bløde politikken for familiesammenføring op. Revolutionen går tilsyneladende ikke raskt nok.

*

Læs også:

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE