Nyt

De Grønnes Katharina Schulze

De Grønnes fremgang ved delstatsvalget i Bayern er med rette blevet noteret i medierne og af tilhængere for mere EU-føderalisme og “multi-kulti”, da partiet er imod grænsekontrol, for en lempeligere udlændinge- og migrantpolitik og med slagord for “åbenhed” og “et andet Bayern end gamle hvide mænd” som den 33 årige Katharina Schulze omtaler sine politiske modstandere.

AfD fik et mindre godt valg med kun 10,2 % som var en fremgang på 10,2 % da det ikke tidligere har været repræsenteret. Partiet havde dog slet ikke en spidskandidat i Bayern efter intern uro. Man bør dog bemærke, at selvom det var et katastrofevalg for CSU med kun 37,2 % så blev de tyske socialdemokrater mere end halveret og endte under 10 %. Modsætningvis gik det lille konservative parti Frei Wähler igen frem og fik 11,6 % af stemmerne. Frei Wähler er et såkaldt “kleinpartei” der reelt kun er repræsenteret i Bayern og har en traditionel konservativ profil og står stærkt på landet og er imod atomkraft. På udlændingepolitikken vil de f.eks. stramme på reglerne for familiesammenføringer.

CSUs strategi med teatertorden mod Merkel og stramninger af asylpolitikken med tilbagevirkende kraft havde altså ikke en positiv effekt og blev overskygget af generationsskiftet på venstre side hvor de gamle SPD vælgere uddør eller skifter til De Grønne der har stor opbakning blandt unge vælgere med fokus på klima og miljø og identitetspolitik for andre end tyskere og mænd. De Grønnes fremgang var dog mindre end SPDs tilbagegang.

ANNONSE

Video – Leftist German politician says ‘old white men’ threaten the future and could destroy Europe

Tagesspiegel – Mit Katharina Schulze auf dem Weg nach vorn in Bayern

Foreløbigt officielt resultat mandag morgen.

Merkur – Vorläufiges amtliches Ergebnis der Landtagswahl 2018 in Bayern

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet