Nyt

Den 26 år gamle palæstinenser identificeret som Ahmad A., som den 28. juli knivstak en 50 årig mand til døde og sårede syv andre i et supermarked i Hamburg, har i en politiafhøring beklaget, at han ikke fik taget livet af flere mennesker, oplyser blandt andre Süddeutsche Zeitung og Norddeutscher Rundfunk.

Knivterroristen, som råbte «Allahu akbar!» idet han begik ugerningen, ønskede at dræbe så mange «kristne og unge» som muligt, og ville helst dø som martyr. Han overvejede også at gå til angreb med en lastbil som i Berlin, skriver den tyske avis.

Beslutningen om at angribe med kniv blev imidlertid taget samme dag, som det skete, og han siger selv, at den udløsende faktor var fredagsbønnen i As-Sahaba-moskeen i Hamburg-bydelen Barmbek, ikke langt fra åstedet for angrebet, selv om der ikke bevis for, at den aktuelle prædiken var radikal eller voldsforherligende.

ANNONSE

Interessen for IS skal Ahmed A. have udvist siden 2014, og han havde ytret sig islamistisk i tiden forud for angrebet, men efterforskerne har ikke opdaget nogen forbindelser til organisationen. I hans klædeskab på asylcenteret blev der ikke desto mindre fundet et hjemmelavet flag med IS-logo. Under afhøringen har den 26-årige alligevel fortalt, at han ikke angreb i IS’ navn, men på vegne av islams profet Muhammed, som er hans forbillede.

Psykiatrisk sagkyndige har endnu ikke udtalt sig om den mentale knivterroristens mentale tilstand. Han skal dog også have et misbrugsproblem. Verfassungsschutz havde efter tips fra Ahmed A.s omgivelser i januar anbefalet, at den psykiatriske sundhedstjeneste blev koblet på ham – hvilket ikke skete, uden at det står klart hvorfor.

Hvad der imidlertid står helt klart er, at grænsen mellem livsproblemer eller psykiatri og det at anse Muhammed som sit forbillede er alt andet end skarp, samt at Tyskland har et enormt problem med sine moskeer.

ANNONSE

Ét svar til “Ville dræbe så mange unge og kristne som muligt”

  1. Va Sawva siger:

    Alle muhamedanere skal ud af Danmark og Europa.

    – De skal være i muhamedanerland, hvor de hører hjemme, og der kan de gøre lige, hvad de vil.

    De europæiske befolkninger har aldrig sagt ja til at lukke muhamedanere ind! – Hjem til muhamedanerland med dem.

Mest læst