Hovederne på bloggen

“Her forsøger vi at tage temperaturen på kristendommen i Danmark anno 2017, og jeg må sige, at jeg er blevet glædeligt overrasket. Det er ikke for at spille from. Men forståelsen af, hvad kristendommen har betydet for et land og en kultur som vores – og for hvad troen kan gøre for mennesker af kød og blod – er et gennemgående træk hos dem, jeg har mødt og talt med lige fra gravere til baptister og biskopper.

Som moderne sekulære mennesker tror vi på demokratiet og teknologien med en kraft, der tidligere var reserveret Gud. I dag er kristendommen svækket, men ikke færdig, og det er på en måde Reformationen, der er skyld i begge dele.”

Reformationsjubilæet er ved at være slut, og i den anledning gør Mikael Jalving status over, hvad reformationen har betydet  for  det sekulære  Danmark og hvad vi har lært af det Luther-år, der er gået. Og for en gangs skyld er der optimisme at spore i Jalvings ellers så dystopiske klumme. Markeringen af Luthers teser fra 1517 har tvunget os til at tænke over, hvor vi kommer fra.Læs den her

ANNONSE

 

 

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE10099564/kampen-om-de-danske-sjaele/

ANNONSE

Mest læst

Krigsguden kalder