Nyt

Abdelhakim Dekhar (52) er idømt 25 års fængsel for blandt andet at have skudt og såret en ansat i et angreb på avisen La Liberations lokaler for fire år siden.

Dekhar blev pågrebet i november 2013 i en større politiaktion efter skyderier i Paris.

Dekhar var først brudt ind i BFMTVs lokaler og havde truet journalisten Philippe Antoine med et haglgevær og sagt «næste gang rammer jeg ikke ved siden af».

Tre dage senere stod han bag et skudangreb på kontorene tilhørende avisen La Liberation. Én av avisens fotografassistenter blev alvorligt såret.

Dekhar knyttes også til en separat hændelse, hvor der blev affyret skud mod banken Societe Generales hovedkontor.

Domstolen fandt ham skyldig i drabsforsøg på Antoine, som i dag er chefredaktør på BFMTV, og Cesar Sebastian, fotografen på La Liberation.

Anklageren argumenterede i sin procedure for, at tiltalte følte afsky for «samfundet, staten og kapitalismen» og at han havde et ondsindet motiv.

Dekhar overveier ifølge sin advokat, Hugo Levy, at anke dommen, som faldt fredag. Den 52-årige har under retssagen sagt, at han ville få politiet til at slå ham ihjel. Han vendte gentagne gange tilbage til politiske emner og talte blandt andet om Frankrigs kolonisering af Algeriet og de sociale problemer i forstæderne.

 

ANNONSE