Nyt

Efter flere ubehagelige oplevelser slår FOA alarm. Hjemmeplejere møder chikane og tilfælde af fysisk afstraffelse når de bevæger sig ind i ghettoer:
“Vi er ved at få nogle sorte pletter på danmarkskortet, hvor ambulancer skal vente på eskorte fra politiet, hvor hjemmehjælperne ikke kan være sikre på, at de kan køre ind uden at blive udsat for vold. Det er helt og aldeles uacceptabelt, siger fagforbundet FOAs formand, Dennis Kristensen ifølge sn.dk.
Baggrunden er to aktuelle to aktuelle episoder om chikane mod hjemmehjælpere i Ringparken i Slagelse, en af kommunens to ghettoer.
Forleden berettede Sjællandske om, at en hjemmeplejebil blev mødt af stenkast, mens en gående hjemmehjælper blev både skubbet og sparket, mens hun var på arbejde.
Ifølge Dennis Kristensen er der ingen tvivl om, at det skal stoppe. Og konsekvensen må blive, at hjemmeplejen slet ikke kommer.
 Det er en dramatisk udvikling og et stort nederlag for sundhedsvæsenet når sygeplejsker og hjemmeplejere ikke tør udføre deres job, som består i at hjælpe de svage.
 Dette er samme problematik som vold i skolen. Lærere, sundhedsansatte, brandmænd, postbude og politi er i frontlinjen. Når de i land efter land oplever at blive mødt med vold i udførelsen af deres job, er det nødvendigt med nogle konfrontationer som af nogen kan føles ubehagelige.
http://www.lokalavisen.dk/uhyggelig-udvikling-kvindelige-hjemmeplejere-faar-taesk-i-indvandrer-ghettoer-/20171103/artikler/171109775
http://sn.dk/Slagelse/Chikane-af-hjemmehjaelpere-fortsaetter-i-udsatte-omraader/artikel/696169
ANNONSE