Kunstbilde

Foto: Olav Bjørkum

Er det en del av grunnfjellet, eller er det en kjempestein som har gravd seg ned i Farstadsanden ved Hustadvika? Fotografen har ikke gjort seg umak med å finne ut av det. Noen vet det sikkert.

Uansett; Farstadsanden er bare en av Norges mange vakre sandstrender. Ta med en venn eller venninne, og gå til en slik strand når havet utenfor er helt rolig og det ikke finnes andre mennesker der. Det kalles sjelebot, eller vederkvegelse, eller balsam for sinnet. La stormen inni deg stilne. Ta litt sand i hånden og begynn å telle stjerner…

Farstadsanden har flere steiner. Dette er den største. Lys i ‘huden’. De andre og mindre er nesten svarte. Det er fascinerende, alt sammen. Fjellet bak som kontrasterer kjempen i forgrunnen er Stemshesten, med høyeste punkt 667 meter over havet.

ANNONSE

Carlos Kleiber dirigerer fjerde og siste sats, variasjoner over et tema av Johann Sebastian Bach, fra Johannes Brahms’ fjerde symfoni, op. 98 (1884-85) med Bayerisches Staatsorchester.

ANNONSE