Nyt

 

8. februar blev der kastet to håndgranater mod en villa i Hässelby, Sverige. I huset boede en bankansat med sin familie. Eksplosionen var særdeles kraftig.

Klokken var tyve minutter i otte om aftenen, torsdag den 8. februar i år. Eksplosionen som genlød i villaområdet i Hässelby var voldsom, detonationen så kraftig at flere af husets ruder blæstes ud. Selv ruderne på en bil, som stod parkeret på gaden ved siden af, knustes.

Tilfældigheder afgør liv og død.

Tre 21-årige fra Uppsala er sigtet og tiltalen fremføres i Solna tingsret torsdag.

Den bankansatte var i gang med at oprulle en gigantisk svindelaffære. Kriminelle får unge mennesker til at optage lån. Når de unge får pengene udbetalt overlader de dem til bagmændene mod en provision og indgiver anmeldelse for tyveri af deres ID-kort. Men når der så opstår et mønster i anmeldelserne, bliver både bank og politi mistænksomme.

Det var det, der skete.

Lige nu er der 173 mistænkte som har forbindelser til netværket – omkring 40 af dem dem er unge og de skal, ifølge politiet, have snydt bankerne ved at optage lån – som de senere nægter at de har optaget. I stedet har de politianmeldt, at de er blevet udsat for bedrageri. Lånene, de har taget, skal have været på mellem 100.000 og 1,6 millioner per person – penge som de kriminelle siden lagde beslag på, noget som UNT var først til at rapportere om.

Når de kriminelle vælger at kaste håndgranater snakker vi om et ganske hårdhændet miljø.

I det netværk som undersøges lige nu af Uppsalas politi, figurerer adskillige personer, der betragtes som voldsomt kriminelle.

Det siger noget om klimaet i Sverige, at der kastes håndgranater mod bankansattes private hjem og skydes med skarpt mod politimænds hjem.

Det skal en stærk moral og stort mod til at fortsætte arbejdet.

Stor bedrägerihärva bakom handgranatsattack – nu åtalas tre 21-åringar

 

Bestill Douglas Murrays bog «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

ANNONSE