Nyt

Situationen i nogle af Sveriges indvandrermiljøer er nu meget anspændt. Svensk politi har identificeret mindst fem bandekonflikter, som forventes at føre til nye bølger af dødelig vold. Det skriver avisen Aftonbladet via Fria Tider.

Især konflikterne omkring Stockholm forventes at nå rekordniveauer. Aftonbladets politikilde frygter, at en “blodrød sommer” er på vej.

En af de mest intense konflikter er en intern strid i det såkaldte Foxtrot-netværk, som delte sig i to fraktioner sidste sommer. Rawa “den kurdiske ræv” Majid og Ismail Abdo leder de to sider. Ismail Abdo kaldes også «Jordgubben».

Abdos fraktion, kaldet Rumba, har vundet terræn, mens Majid har været fængslet.

Nu hvor Majid er på fri fod, frygter politiet, at volden vil blusse op igen. Der er mistanke om, at Majid vil forsøge at genetablere kontakten med gamle allierede, hvilket kan føre til nye repressalier, især mod Dalen-netværket.

ANNONSE

Området omkring Skärholmen er blevet en krudttønde efter det magtvakuum, der opstod sidste år. Vårby-netværket, som tidligere kontrollerede området, er blevet splittet, og der er dannet nye fraktioner i Vårberg og Alby. Det har resulteret i flere voldshandlinger i Stockholm i foråret.

Siden 2020 har Peppar og Fagersjö-Farsta-netværket også været i konflikt, udløst af et mord. Flere bandemedlemmer er for nylig blevet løsladt fra fængslet, hvilket øger risikoen for, at volden eskalerer igen. Politiet frygter, at de kriminelle netværk planlægger nye voldshandlinger, herunder skyderier og eksplosioner.

Södertälje-netværket har været splittet mellem Ronna- og Saltskogsfraktionerne i en årrække med blodige konflikter, der kulminerede i 2022. Selv om konflikten har ligget i dvale, mistænker politiet nu, at den kan dukke op igen med planlagte voldshandlinger i den nærmeste fremtid.

Visättran-netværket, som brød ud af Flemingsberg-netværket efter mordet på en leder i 2021, er i konflikt med sit oprindelige netværk. Politiet har for nylig observeret maskerede medlemmer af Visättran-netværket bevæge sig rundt i Flemingsberg-området og optræde på en konfronterende måde. Et fremtrædende medlem af Flemingsberg-netværket forsøger at holde sig væk og bruger kun taxaer for at undgå angreb. Politiet mener, at denne konflikt også kan eskalere.

Det svenske politi siger til Aftonbladet, at de arbejder intensivt på at forebygge alvorlig voldskriminalitet gennem efterretningsbaseret arbejde. Flere alvorlige forbrydelser er allerede blevet forhindret, men politiet er forberedt på en sommer, hvor volden kan eskalere.

ANNONSE