Nyt

Efter nogle uger uden nævneværdig migrantstrøm til Europa over Middelhavet ud fra Libyens kyst, ser mennesketrafikken nu ud til at være i gang igen i det kaotiske land. Fredag kom skibet Aquarius tilhørende den frivillige organisation SOS Méditerranée nemlig til havnen i Palermo på Sicilien med 606 migranter ombord. Ifølge La Repubblica var 241 af dem mindreårige, hvoraf 178 var uden ledsagere.

Ifølge NGO-en deltog Aquarius i syv operationer til havs, både øst og vest for Tripoli, hvoraf fem af dem var redningsaktioner, skriver Avvenire. Den italienske avis oplyser, at flere end to tusinde migranter i løbet af de seneste fire dage er steget i land i Italien efter at have lagt ud fra Zuwarah i Libyen, et sted, som i øjeblikket er genstand for kampe mellem rivaliserende klaner.

Personene det drejer sig om. kommer fra mange lande: Syrien, Ægypten, Mali, Elfenbenskysten, Guinea Bissau, Sudan, Marokko, Somalia, Eritrea, Senegal, Kamerun, Nigeria, Liberia, Etiopien, Algeriet, Ghana, Benin, Gambia og Yemen.

ANNONSE

Det kan altså se ud som om, standsningen i migranttrafikken som eter alt å dømme skyldtes overenskomster mellem Italiens regering og libyske klanledere, var en skør stabilitet. Selv om det sker med varierende intensitet, går exodus sin gang.

 

Avvenire – La Repubblica – BBC – ABC News

ANNONSE