Nyt

De EU-lande, som ikke vil deltage i kvoteordningen for flygtninge, kan selv nægtes anden EU-bistand, siger Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

– Hvis der ikke er solidaritet, når det gælder migration, så vil der heller ikke være solidaritet på andre områder. Og det vil være bittert for det europæiske sammenhold, sagde Merkel til avisen Frankfurter Allgemeine søndag.

Merkels kommentar må betragtes som en advarsel til de østeuropæiske lande, som er modtagere af store pengebidrag fra EU, penge som rigere lande som Tyskland bidrager med.

Flere land i det østlige Europa reagerede i forrige uge meget negativt på en dom fra EU-domstolen, som fastslog, at kvoteordningen er lovlig, og at de skal tage deres del af flygtningene, som EU vil aflaste Italien og Grækenland for.

Det var Ungarn og Slovakiet, som indbragte sagen for EU-domstolen, men også Polen og Tjekkiet er kritiske over for ordningen. Slovakiet har taget imod enkelte flygtninge, men de østeuropæiske lande siger, at de generelt ikke er i stand til at integrere flygtninge fra muslimske lande.

ANNONSE

Et flertal blandt EUs indenrigsministre vedtog i september 2015 at fordele 120.000 flygtninge i Grækenland og Italien blandt EUs medlemslande. Men blandt andre Ungarn har endnu ikke taget imod en eneste en af dem, de som EU-medlem er forpligtet til at modtage.

(©NTB)

ANNONSE