Nyt

Billedet: Den polske indenrigsminister Beata Szydlo

 

Polen bøjer ikke af: – Det er værre at tage imod asylsøgende migranter end at rammes af straffen fra EU, siger Polens indenrigsminister Mariusz Błaszczak.

I et interview med det statslige Radio Polen onsdag nedtonede Błaszczak de sanktioner EU truer landet med., hvis Polen fortsætter med at nægte at tage imod indvandrere fra EUs kvoteordning. I valget mellem to onder vælger Polen det mindste. Når landets sikkerhed står på spil, kan man ikke tælle zloty:

Claiming that accepting migrants would have “certainly been worse for Poland” than facing EU action, he told state radio that the “security of Poland and of the Poles” was at stake and drew a link to terror attacks in Europe.

Indenrigsministeren har fuld opbakning fra sin egen chef, statsminister Beata Szydło. Ifølge en oversættelse på Radio Polens netsider, er hun krystalklar:

“Poland cannot accept refugees.”

På en pressekonference i Warzawa sagde hun, at “there was no agreement” om EU-landenes relokaliseringsprogram. Og på vegne av Polen tog hun ubeskedent æren for den voksende modstand mod hele ordningen:

Szydło added that thanks to Poland’s tough attitude towards refugees, “a critical attitude towards the mechanism of migrant relocation is becoming increasingly widespread in the European Union”.

EU-kommissonen truer med retslige skridt mod Polen og Ungarn, fordi landene nægter at tage imod asylsøgere gennom EUs kvoteordning,

Tre lande har ikke modtaget en eneste migrant gennom ordningen: Polen, Ungarn og Østrig. Østrig har imidlertid accepteret at tage imod migranter fra Italien. Polen og Ungarn har fået én måned til at komme i gang.

ANNONSE

– Hvis intet sker inden næste statusopdatering i juni, vil vi ikke tøve med at gøre brug af voresfuldmagter og indlede retslige skridt, sagde EUs indvandringskommissær Dimitris Avramopoulos tirsdag.

Men at give efter for kravet og åbne grænserne for en ny asylbølge kommer ikke på tale for Polen. Så tager vi heller straffen, siger indenrigsminister Błaszczak:

– Vi må ikke glemme, hvad der er er sket i Vest-Europa. Der er terror nu en del af hverdagen i de større EU-lande. Husk at det begyndte med ganske små grupper af muslimer, men i dag er de rigtig mange.

Mariusz Błaszczak ser flere grunde til at ikke åbne Øst-Europa for indvandring fra den tredje verden: Han mener det bliver en indirekte opfordring til menneskesmuglerne om at fortsætte deres virksomhed, når de ser, at flere lande åbner for indvandring.

– Det udsætter desuden mennesker for fare, mennesker som risikerer liv og lemmer i forsøget på at komme til Europa, påpeger ministeren.

Danmark står på grund af retsforbeholdet uden for EUs kvoteordning.

 

Radio Poland: Polish PM: We cannot accept refugees

Independent: Poland’s Prime Minister says country will accept no refugees as EU threatens legal action over quotas

ANNONSE

2 svar til “Polen trodser EU: Vil hellere tage straffen end tage imod migranter via kvote-ordning”

 1. KnudMadsen siger:

  Det ville da også være komplet sindssygt af polakkerne at lempe det skrammel ind i deres dejlige land. Vi har i nyere tid ferieret med glæde i det perkerfri Polen. Man kan gå i supermarkeder og på vej og gader uden at møde disse hellige krigere og deres hæslige skraldesække og yngel alle vegne. Et rigtig rart land at være i, samtidig med at der er rent og ordentligt, idet man ikke bruger så meget at tildele arbejdssky elementer invalidepension pga diffuse sindsslidelser.
  Jeg glæder mig til at besøge Polen igen i stedet for som før Frankrig nu med makron på.

 2. Poul Clausen siger:

  EN HEL OPLAGT STILLINGTAGEN !
  Beretning om den ,for den nar ad en Udenrigsminister vi har.
  Ja beretning for hele den ligegyldige forsamling vi har . De der kalder sig for landets ledelse.

Mest læst