Nyt

Migranttransport fra Nordafrika eller Tyrkiet med sejlbåd direkte til det italienske fastland siges at koste 7500 dollar pr. person, fra Grækenland noget mindre. Den som under tyrkisk flag transporterede 60 afghanere til den idylliske havneby Gallipoli ved Det Joniske Hav søndag aften, kan således have indkasseret flere millioner kroner.

Men tabet af en flot tolv meters sejlbåd, som grundstødte et stykke fra gamle bydel i den syditalienske turistmagnet, var nok en streg i regningen – både for smuglere og migranter, som må have udsat sig for en hvis fare, da de forlod fartøjet. Måske var det den stærke vind i Italiens sydøstlige hjørne, som spillede menneskesmuglerne et puds denne aften. Migranttransporten er altså sket på 1. klasse, men ikke alt gik helt som planlagt.

De som rejser fra Afghanistan til Italien og tilbagelægger den sidste etape i sejlbåd, er åbenlyst ressourcetsærke personer. Man kan spørge sig selv, hvor pengene kommer fra.

Hvor mange i Afghanistan kan rejse 7500 dollar i hjemlandet? Det er nærliggende at tænke sig, at den konstant voksende diaspora af afghanere i Europa træder støttende til. I så fald har vi at gøre med en voksende femtekolonne i vor midte, som tilrettelægger ankomsten af endnu flere invasionsstyrker – en ond cirkel, som det vil blive stadigt sværere at bryde.

ANNONSE

Italienske lokalmedier melder, at redningstjenesten rykkede ud efter at have fået flere opringninger fra øjenvidner på stedet, hvor der stadig befinder sig mange turister i september. Søgningen efter personer i området omkring båden gav intet resultat, og det er sandsynligt, at alle migranter ombord klarede sig. De er siden blevet fragtet til et modtagelsescenter i Otranto, på den anden siden af den italienske støvles hæl. Det er nok tvivlsomt om de nogensinde forlader det europæiske kontinent.

 

Piazza Salento – Lecce Sette – La Repubblica

ANNONSE