Hovederne på bloggen

“Jeg spår det på grund af demografiens uophørlighed og ubønhørlighed. USA er et af de lande i den vestlige verden, der har gennemlevet den hastigste grad af befolkningsudskiftning i de sidste godt 50 år. Siden 1965 er andelen af hvide amerikanere styrtdykket fra ca. 84 procent af den samlede befolkning til i dag ikke meget mere end 60 procent (63,7 procent i 2010). Hvide amerikanere ser ud til at blive en minoritet omkring år 2044. På ca. 80 år, knap tre generationer, vil USA således have undergået en forandring fra et langt overvejende hvidt domineret samfund til et USA, hvor samme gruppe er kommet i mindretal.”

Morten Uhrskov ser sort på fremtiden i USA hvor han mener, at Alt-Right bevægelsen, der driver hvad Uhrskov kalder “hård identitetspolitik” med etnicitet som omdrejningspunkt for hvem der har krav på USA, muligvis vil lide et kortvarigt tilbageslag efter Charlottesville. Bevægelsen vil dog på den lange bane få mere og mere vind i sejlene, fordi den amerikanske elite insisterer på at fastholde en grænseløs indvandringspolitik uden forståelse for de indbyggede og uundgåelige konflikter der kommer, når man insisterer på, at inkompatible kulturer skal leve side om side. Læs Uhrskovs indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9793020/om-charlottesville-altright-og-fremtiden/

ANNONSE