Nyt

 

EUs ministerråd har enstemmigt besluttet at forlænge mandatet for EUs Operation Sophia til bekæmpelse af menneske­smugling i Middelhavet frem til 31. december 2018, oplyser ANSA.

Der Spiegel skriver, at Italien ifølge diplomatiske kilder i sidste sekund besluttede at stemme for forlængelse af mandatet. Årsagen er utvivlsomt, at Italien ønskede officiel accept fordi landet trænger til aflastning.

The extension also includes the introduction of new tasks in acknowledgement of requests from Italy.

«As a matter of priority, we will start in the coming days the revision of the operational plan in order to include the new tasks, such as the mechanism for monitoring the Libyan Coastguard and Navy activities post training, and to strengthen the effectiveness of the mission and the shared responsibility among member states,» said Federica Mogherini, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy.

I stedet for at standse menneskesmuglernes virksomhed selv, tager EU altså sigte på, at libyerne vil gøre det, så længe unionen passer på dem.

En rapport fra det britiske Overhus konkluderede for nylig, at Operation Sophia har virket mod sin hensigt. Hvor store er oddsene for, at den vurdering vil ændre sig, når næste år går på hæld?

ANNONSE