Nyt

Solheila Fors fortæller, at hun en dag besøgte en somalisk butik i Sverige. Hun vidste at de havde mange fine stoffer, og hun fandt et, som hun kunne lide. Mens hun stod i butikken, kom der en mand ind, som hun kunne forstå var butikkens ejer. Han sagde på somalisk til ekspedienten:

– Vi sælger ikke til hende. Hun bære ikke hijab… Iran …. (Sproget har fælles ord med arabisk, så Solheila forstod en del af det, der blev sagt)

Derefter gik manden ud. Den kvindelige ekspedient henvendte sig til Solheila og sagde:

– Beklager, men du kan ikke købe den.

– Tænk hvis du gik ind i en butik og ikke fik lov at købe mad og mælk, sagde Solheila.

– Sverige er et demokrati, svarede kvinden.

– Javist, er det et demokrati. Jeg har ret til at komme ind med eller uden hijab, svarede Solheila.

På sin blog sin skriver Solheila om, hvor vred hun blev. Det var et flashback fra Iran, skriver hun:

Snopen och arg gick jag ut, diskriminerad på grund av klädsel och religion i frihetens hemland. I en svensk affär i en mellansvensk stad hade jag kommit tillbaka till religionsförtryckets Iran. Det var en så stark flash back att jag mådde illa.

Föreställ er det sociala drevet och de upprörda känslorna som skulle komma om en svensk affär diskriminerat någon på grund av klädsel, religion, kön eller sexuell läggning. Eller innnebär religionsfrihet och demokrati rätten att diskriminera?

Soheila Fors er en modig kvinde i dagens Sverige. Hun er selv flygtning fra Khomeinis regime og kender udmærket islams kvindeundertrykkende væsen. At tale højt om dette i dagens Sverige er en magnet for dødstrusler. I 2015 blev hun også truet af nogen, som hævdede at være sympatisører af Islamske Stat.

I en kommentar på Facebooksiden sin skriver Solheila:

Allt islamisterna drömmer om har jag sett.

Soheila Fors blogg   Nyheter24.se

ANNONSE

3 svar til “Sverige: Vi sælger ikke til hende – hun bærer ikke hijab”

  1. Allan Hougaard siger:

    Hun har vel anmeldt det til det svenske politi. Eller er Sverige så langt ude nu, at det kun tager imod anmeldelser fra muslimer?

  2. Anders Andersen siger:

    Man må jo gå ud fra at hun har anmeldt det til politiet? ellers giver jeg ikke meget for den sag!