Nyt

Billedet: Edson

 

Seks politifolk kom til skade efter at en demonstration udviklede sig til regulære optøjer, hvor hvor politiet blev angrebet med mursten.  Optøjerne fandt sted i Forest Gate i Nord-London og skyldtes, at demonstranterne mente, st politiet var skyld i, at en bekendt af dem døde seks dage efter, at han blev stoppet af politiet i en kontrol.

Undersøgelser har ikke påvist skader på vitale dele som ryg og hovede. Men rygterne siger ikke desto mindre, at det er politiet, som har  mishandlet  manden – og søndag var det tid til en demonstration i den anledning:

One male police sergeant suffered facial injuries and a female constable sustained head injuries as demonstrators threw «a number of objects» toward officers at the scene in Stratford, east London, Scotland Yardsaid.

Fire politifolk endte på sygehuset.

 

Edir Frederico Da Costa, kendt under navnet Edson, blev standset af politiet og døde seks dage senere. Familien tog afstand fra volden.

Protest-demonstrationen stod på i mange timer og endte ved politistationen i Forest gate. Der stod to rækker kampklædt politi vagt udenfor med skærme og skjolde.

Members of the crowd had been screaming «no justice, no peace, no racist police».

Indbyggerne er «sorte», politifolkene hvide. Det skal noget til for at bevare roen, når demonstranterne går til angreb. Meget afhænger af, om politiet på bakken får opbakning fra politikere og ledelse. De seks som var involveret i kontrollen af Edson er taget ud af operativ tjeneste.

ANNONSE

Det er let at gå fra bekæmpelse af had på nettet til bekæmpelse af «politivold» mod sorte og muslimer. USA ligger nummer et i denne politisering af kriminalitet, for det er ofte, hvad det dybest set handler om. Politiets arbejde vanskeliggøres af, at de tillægges racistiske motiver, når de udfører deres arbejde og kommer til at lave fejl. Det er ikke muligt at være politi i et multikulturelt samfund uden at lave fejl.

Men hvornår har vi hørt en politiker, som forsvarer politiet, inklusive at de må kunne begå fejl, uden at det gøres til noget andet og værre end det er?

Atmosfæren i Storbritannien efter tre muslimske terrorangreb, et modangreb og Grenfell Tower-branden, er anspændt.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/25/protesters-clash-police-25-year-old-died-days-stopped-police/

ANNONSE