Tavle

Politiet arresterede snesevis af demonstranter på University of Texas i Austin onsdag aften, mens anti-israelske protester fortsætter med at sprede sig over hele USA.

Demonstranter blev angiveligt også arresteret i Californien. Men det er politiet i Texas, der får mest opmærksomhed.

På University of Texas i Austin opløste politi i oprørsudstyr og på hesteryg en demonstration og arresterede snesevis af mennesker, skriver The Telegraph.

University of Southern California lukkede universitetets campus og bad Los Angeles Police Department (LAPD) om hjælp.

Politiet arresterede studerende, som overgav sig til betjentene en efter en, timer efter at campus politiet, som havde fjernet en lejr, blev overvældet af demonstranter og bad om hjælp fra LAPD.

Der var også demonstrationer på Brown University i Rhode Island, University of Michigan, Massachusetts Institute of Technology og California State Polytechnic.

Ifølge The Telegraph foregik anholdelserne i Californien relativt fredeligt. Anderledes var det i Austin, Texas.

Hundredevis af lokale og statslige politibetjente – herunder nogle på hesteryg og med stave – skubbede til demonstranterne, hvilket på et tidspunkt fik nogle til at vælte ud på gaden. Ifølge delstatens ministerium for offentlig sikkerhed foretog politiet 34 anholdelser på foranledning af universitetet og Texas’ guvernør Gregg Abbott.

Abbott roste politiets opførsel og sagde, at demonstranterne burde smides ud af universitetet.

En ung kvindelig studerende, som var til stede, sagde til Fox 4:

– De råbte ikke for fred, de råbte for ødelæggelse af Israel, de råbte for en ny intifada, de råbte for zionisternes død.

– Jeg står for fred, jeg ønsker fred. Jeg tror ikke, at disse demonstranter står for fred.

Der var igen demonstrationer på Columbia University. Universitetets præsident Minouche Shafik havde sat en deadline til tirsdag midnat for at nå til enighed om at rydde teltlejren, men skolen forlængede forhandlingerne og sagde, at den ville fortsætte samtalerne med demonstranterne i yderligere 48 timer.

Formand Mike Johnson (R) opfordrede Shafik til at træde tilbage, “hvis hun ikke kan bringe orden i dette kaos”.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

ANNONSE