Nyt

En kvindelig læge i Detroit er tiltalt for kønslemlæstelse, den første sag af sin slags i USA siden loven blev vedtaget i 1996. Jumana Nagarwala risikerer fængsel på livstid.

Det siger noget om den politiske vilje til at gribe ind, at der skulle gå 21 år, før den første sag bliver rejst. Dr. Nagarwala har udført kvindelig omskæring i 12 år. Hendes ofre har vært piger i alderen seks til 12 år.

Prosecutors said Jumana Nagarwala had been performing the practice on girls aged between six and eight for 12 years.

She was investigated after the authorities received a tip-off.

If found guilty, she faces a maximum sentence of life in prison.

FGM was made illegal in the US in 1996.

In a voluntary interview with investigators earlier this week Dr Nagarwala denied being involved in any such procedure, local media reported.

But prosecutors said she had performed «horrifying acts of brutality on the most vulnerable victims».

At en amerikansk anklagemyndighed tager affære, sender et kraftigt signal om, at kvindelig omskæring ikke accepteres i det amerikanske samfund. Hvis USA går foran, kan det påvirke lande som Storbritannien, hvor der heller ikke har vært rejst sager af denne type.

Kvindelig omskæring kan sammenlignes med andre overgreb, som i dag anses for horrible, som f.eks. slaveri. At vestlige lande stiltiende accepterer kvindelig omskæring, er lige så horribelt, men det tales der ikke om i praksis. Det er næppe tilfældigt, at den første sag dukker op under en præsident, som har lovet at bekæmpe radikal islam.

ANNONSE

«Female genital mutilation constitutes a particularly brutal form of violence against women and girls. It is also a serious federal felony in the United States,» acting US attorney Daniel Lemisch said.

«The practice has no place in modern society and those who perform FGM on minors will be held accountable under federal law.»

I 2012 anslog de amerikanske myndigheder, at der var 500.000 piger i USA, som var i farezonen for at blive udsat for omskæring. Hvis sagens groteske sider kommer frem, kan det skabe en opinion, som tvinger myndighederne til at gribe ind.

In 2012 the US authorities said more than 500,000 women and girls in the country had either been subjected to FGM or were at risk of it.

Offentligheden vil spørge: Hvordan er det muligt, at dette har stået på i vores samfund i så lang tid, uden at nogen har gjort noget?

BBC rapporterer sagen, men kunne selv have spillet en meget mere aktiv rolle når det gælder om at rejse en opinion. Kvindelig omskæring handler om mere end pigerne. Netop de grupper med værdier, som strider mod et moderne samfund, oplever at myndighederne ikke tør at udfordre dem. Det er den mest radikale anti-integrations politik man kan tænke seg.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39597062

ANNONSE

2 svar til “USA: Læge tiltalt for kvindelig omskæring – risikerer fængsel på livstid”

  1. KnudMadsen siger:

    Hvordan forsvarer de politisk korrekte rødgardister dette svinske barbari?
    Jeg tør godt vædde på, at ikke en eneste af disse skiderikker tør kommentere. Feje møgdyr.

  2. […] To læger i Detroit er sigtet for at have medvirket til omskæring af unge piger.  Fakhruddin Attar (53) og Farida Attar (50) tilhører samme moské som Jumana Nagarwala. Hun blev arresteret i sidste uge: Kvindelig læge arresteret for omskæring af unge piger. Risikerer fængsel på livstid. […]