Hovederne på bloggen

“Danskhed er ikke bare en følelse, sådan som det bliver sagt igen og igen med henvisning til Grundtvigs romantiske strofe om, at dansk er enhver, der regner sig selv for det. Kun meget sjældent citeres fortsættelsen – tilføjelsen – hos Grundtvig: alle, der har »ild for fædrelandet«, hvilket på det pågældende tidspunkt betød, at vedkommende skulle aftjene frivillig militærtjeneste.

Danskhed er ligesom »svenskhed«, »norskhed«, »tyskhed« osv. både en indre følelse og et ydre forsvar. Det ene kan ikke stå alene,men må suppleres af det andet. Samlet er der tale om identifikation.”

Mikael Jalving giver endnu et indspark til debatten om danskhed – denne gang med afsæt i Anders Samuelsens henvisning til sønnens “hvad-fanden-har-vi-gang-i” bemærkning, der enøjet tager afsæt i minister-sønnens indvandrer-venner.

ANNONSE

Vi er ikke “hjemstavnsfanatikere og fremmedhadere” fordi vi definerer danskhed som et sindelagsspørgsmål, siger Jalving. Hvis du ikke er åben for Danmark, men f.eks. som tyrker insisterer på at holde tyrkiske valgmøder på dansk jord – så afviser du Danmark og bliver aldrig dansk. Det er dette krav om dansk sindelag og ild for fædrelandet, som Samuelsen ikke har fattet, skriver Jalving, hvis aldeles glimrende indlæg kan læses her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9427022/hvad-anders-samuelsen-ikke-kan-fortaelle-sin-soen/

ANNONSE

2 svar til “Hvad Anders Samuelsen ikke kan fortælle sin søn”

  1. KnudMadsen siger:

    Gad vide, hvor meget mere af det audi-elskeren siger, tænker, mener og gør, er en følge af inspiration af en narkomisbrugers forvirrede hjerne. Efter min mening ganske meget, når jeg vurderer boniteten af hans udgydelser. Sikke dog et fjols.

  2. imbit siger:

    Den unge mand siger og skriver meget og meget rigtigt. Vi må håbe folk læser, forstår og handler derefter.