Nyt

Billedet: En tilhører på galleriet i Kongressen lytter til præsidentens tale, iført et Stars and Stripes som hijab. Amerikanere sætter deres flag højt, højere end de fleste andre lande. Der er særlige regler for, hvordan flaget skal foldes sammen. Salute the flag, hedder det. Det er tvivlsomt om kvinden skaber sympati for sin sag. Det er mere nærliggende, at de opfatter det som en total mangel på forståelse for, hvad USA handler om, og tilsvarende mangel på respekt. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix.

Som den første præsident nogensinde anvendte Donald Trump begrebet «radical islamic terrorism» fra talerstolen i Kongressen. Og hvad mere er: Han lovede at besejre dem/det.

Obama tog ikke ordet «radikal islam» i sin mund. Medierne har været fulde af spekulationer om indre splid i Trump-administrationen. Nogen skulle være uenige i en for skarp profil mod islam. Al postyret om Muslim Ban skulle have fået dele af Trump-teamet på andre tanker.

Men Trump var krystalklar i sin tale om Rigets tilstand. Han sagde, at hans opgave var at værne USA mod farer. Den største kommer fra radikal islam, og vi skal besejre dem, sagde Trump.

ANNONSE

Deputy assistant to the president, Sebastian Gorka, var gæst hos Sean Hannity i Fox News.

-Hørte I det, New York Times, Washington Post, Buzz Feed, CNN? Præsidenten står fast.

– Men vil vi se boots on the ground? spurgte Hannity.

-Nej, men vi skal samarbejde med de arabiske stater, som virkelig mener noget med det. Jordan og Egypten. Obama talte om en koalition på 60 lande. Da jeg deltog i en konference for koalitionen var der to – 2 – arabiske lande til stede, sagde Gorka.

-Det handler om ledelse. USA skal i førertrøjen igen, ikke «lead from behind».

-Jeg mødte Donald Trump for første gang i sommeren 2015. I løbet af de første to minutter forstod jeg, at han vidste, at vi er i krig og han sagde, at han ville gå ind i krigen for å vinde den.

-Læg mærke til, at han brugte ordet «enemy», det har ingen turdet gøre før. Trump er helt klar i mælet, sagde Gorka.

-Vi har stået overfor kommunisme, fascisme, nazisme. Nu står vi overfor islamisme, sagde Hannity.

Trump sagde også, at han ikke havde til hensigt at lade USA udvikle sig til en tryg havn for radikale islamister. Derfor skal vi have «vetting» på plads. -Kun dem, der elsker Amerika og det amerikanske folk skal kunne komme ind, sagde Trump.

Denne blanding af sikkerhed og patriotisme ligger meget fjernt fra den Vest-Europæiske tankegang. Der bliver sådanne tænkemåder betragtet som gammeldags chauvinisme.

Men the proof of the pudding is in the eating. Hvis Amerika tager lederrolen på sig som Trump lover, og hvis Vest-Europa oplever mere terror, vil det være Merkel og hendes mandskab, der må pakke sammen.

ANNONSE

Ét svar til “– We will defeat radical islamic terrorism”

  1. KnudMadsen siger:

    Hvor er det dog beroligende, at vi nu har en ærkeamerikansk Præsident på USA’s trone, i stedet for en muhamedansk kaffer.
    Herligt at en spade nu kaldes en spade, og det muhamedanske djævleværk omtales i klar tale.