Nyt

Billedet: Der Spiegel sætter konflikten mellem globalister og national-konservative på spidsen og viser, hvordan den ene side dæmoniserer den anden: America First er at sammenligne med en IS-terrorist. Det er halshugning af demokratiet. Alle skal have ret til at komme til USA eller Europa/Tyskland. Det er de samme medier, som er imod patriotisme. Deres virkemidler synes skabt til at udløse en ny nationalisme, og puster også liv i en aggressiv anti-amerikanisme som historisk er forbundet med nazismen. Galskaben er komplet.

 

Der Spiegel, Tysklands største og mest prestigefulde ugemagasin, har i den seneste udgave et billede af Donald Trump som halshugger Frihedsgudinden med kniv, akkurat som var han en IS-terrorist.

Dermed udvider Der Spiegel grænserne for, hvad man bør tåle i forbindelse med politisk satire. Det gælder også, hvordan man kan fremstille en politiker som Angela Merkel på. Hvis der i stedet havde været tale om en fremstilling, hvor Merkel halshugges, er der grund til at tro, at de nye censurinstanser var gået i aktion. Frau Merkel har opprettet sit eget censurtilsyn, som skal overvåge nettet.

Alt hvad der har med IS og halshugning at gøre, er så følsomt, at de fleste kunstnere undlader at bruge det som virkemiddel. Thomas Knarvik har lavet en tegning af Jens Stoltenberg som får hovedet skåret af af en bøddel, med teksten: You are all individuals. Bødlen svarer: I’m not.

ANNONSE

Dette refererer til et interview Tore Gjerstad lavede med Stoltenberg i Dagens Næringsliv i julen 2015, hvor han præsterede at sige, at IS handlede om vildførte enkeltpersoner, ikke en bevægelse:

22. juli og ISILs terror er begge påmindelser om, at det ikke er religiøse grupper, men enkeltindivider som er ansvarlige, hvad enten det er en hvid fyr i Oslo eller en muslim som misbruger islam i Aleppo eller Paris, siger Stoltenberg i et interview med Dagens Næringsliv.

Interviewet viste, at Stoltenberg ikke har kontakt med hverken virkeligheden eller opinionen.

Alligevel står man af, ved billedet af Stoltenberg med en bøddel, som står bøjet over ham med kniven. Ganske enkelt fordi IS har sans for bestialitet og teater som gør at man står af.

Nu vælger et stort anderkendt tysk magasin at anvende samme symbolik på Donald Trump. Det er ikke bare smagløst. Det vidner også om, at en tysk redaktion ikke kan gøre hvad som helst. Tyskland er permanent Tyskland. Selv 1,1 million migranter kan ikke fjerne historien.

Tyskland har bestialiteter med i rygsækken som ikke forsvinder og som forpligter dem, som forvalter sproget. Tyskere er underlagt særlige hensyn.

Når Der Spiegel går amok, siger det noget om, at anti-Trump-hysteriet løfter tyskerne af deres hængsler. Det er ikke godt. Det indikerer, at den politiske korrekthed får tyskerne til at kaste hæmningerne.

Anti-amerikanisme er ikke noget nyt fænomen i Tyskland, Den finnes mest artikuleret på venstrefløjen, men også på højrefløjen. Den er tværpolitisk og gennem den udtrykker tyskerne noget af modviljen mod befrierne fra 1945. Der er et underliggende nag mod den stormagt, som har været mere succesfuld, som har skabt en myte, som verden beundrer, mens tyskerne forbindes med Det tredje rige. Det er irrationelt, men alligevel et emotionelt faktum.

Forsiden vil koste Tyskland i den politiske forvandling USA gennemlever. Trump er ikke begejstret for Merkel og tegningen vil bekræfte, hvad hun står for: Antiamerikanisme.

Men betydningen strækker sig længere end det: Tegningen er lavet af en cubansk indvandrer og repræsenterer dermed det USA, som er imod Trump.

Cubaneren hedder Edel Rodriquez og han mener, at andre børn skal have samme ret til at komme til USA, som han selv oplevede:

Washington Post:

“I was 9 years old when I came here, so I remember it well, and I remember the feelings and how little kids feel when they are leaving their country,” Rodriguez said. “I remember all that, and so it bothers me a lot that little children are being kept from coming to this country.”

Unlike most immigrants, however, Rodriguez channeled his anger into a piece of art that is now on the cover of one of the world’s leading magazines.

Trump forbyder ikke børn at komme til USA, men indfører visse restriktioner. Skulle alle have ret til at komme til USA? Så er nationalstaten ophævet. Trump udløser en religiøs idealisme hos modstanderne, og jo mere han står fast, jo mere hidsige bliver de.

Rodriques mener, at Trump halshugger demokratiet!

“It’s a beheading of democracy, a beheading of a sacred symbol,” Rodriguez said, noting that the Statue of Liberty represents the United States’ history of welcoming immigrants. “And clearly, lately, what’s associated with beheadings is ISIS, so there’s a comparison” between the Islamic State and Trump. “Both sides are extremists, so I’m just making a comparison between them.”

Kunstnere har ofte elendig politisk dømmekraft. Samme undskyldning kan Der Spiegel ikke anvende. Det er dem, som har sat billedet på forsiden. De lader følelserne fortrænge alle andre hensyn.

Det er et meget dårligt tegn.

https://pjmedia.com/trending/2017/02/03/anti-trump-hysteria-and-the-visual-arts/

ANNONSE