Nyt

I Østrig er tre asylsøgere som påstod, at de var mindreårige, idømt  5-6 måneders fængsel. De snød sig til udbetalinger og velfærdsydelser, som de ikke var berettiget til, med mindre de var børn – og det var de ikke.

Asylsøgerne bedrog skatteyderne for til sammen mere end 100.000 euro (ca 750.000 kr)  som anslået værdi af sundhedsydelser, sprogkurser, lommepenge og en række andre offentlige ydelser. Det blev fastslået i den dom, er faldt i Salzburg mandag.

Sagen mod de tre begyndte efter at en domstol havde bestemt, at der skulle foretages medicinske undersøgelser for at fastlægge, om de var ældre end den alder, der fremgik af de dokumenter mændene havde fremlagt, da de ansøgte om asyl.

ANNONSE

 

Det er en kendt sag i store dele af Europa, at en del asylsøgere lyver sig yngre end de er, ikke mindst i Skandinavien. I Sverige har det indtil for nylig været fuldstendig tabu at nævne problemet, men nu er man også der begyndt at indføre mere systematiske medicinske undersøgelser.

Meget dyr gruppe

Det skal de svenske skatteydere være glade for, for denne gruppe belaster de offentlige budgetter meget mere end almindelige asylsøgere.

Statens udgifter for «ensamkommande flyktingbarn» var anslået til 27,6 milliarder kroner for 2016, ifølge en artikel SVT Nyheter skrev i 2015. Det beløb er med stor sandsynlighed blevet opjusteret siden da.

Socialøkonomen Tino Sanandaji konstaterede lakonisk på sin facebook-side:

SVT: «Kraftigt ökade utgifter för ensamkommande barn». Förväntade utgifter väntas hamna på 34 miljarder 2017. Det är mer än vad UNHCRs insatser i Syrien, Irak och Afghanistan får, men ännu inte lika mycket som Afghanistans samlade statsutgifter på knappt 45 miljarder kr. Beräknade utgifter:

2016 – 27,6 Miljarder kr

2017 – 34,0 Miljarder kr

2018 – 29,5 Miljarder kr

2019 – 30,3 Miljarder kr

Går endnu længere

Østrig går et par skridt videre, når de dømmer asylbedragere for netop dét: Bedrageri.

To af de dømte nægter sig skyldige med henvisning til , at det var deres forældre, der havde udfyldt dokumenterne med deres fødselsdatoer, der fremgår af den afghanske Solar Hirji-kalender. Kalenderen bruges kun i Iran og Afghanistan. Den har seks måneder med 31 dage, herefter fem måneder med 30 dage og endelig en med 29 dage – bortset fra i skudår, hvor den har 30 dage. En berigende mangfoldighed af tidsregninger.

De påstod, at de ikke vidste, hvornår de var født, men den forklaring kom de ingen vegne med i retten:

– De opgav bevidst falske oplysninger så de kunne forblive i Østrig, sagde dommeren.

Indrømmede løgn

En af dem indrømmede under retssagen, at han havde løjet om sin alder:

– Folk sagde, at det var bedre at søge som mindreårig, fordi man så ikke kan sendes tilbage, forklarede hand.

To blev idømt seks måneders fængsel, den tredje fik fem måneder. Anklager Karin Sperling var tilfreds med dommene og har ikke tænkt sig at anke dem. Det gør de dømte imidlertid.

De første ti månedene af 2016 ansøgte 16.054 om asyl i Østrig som mindreårige, 4.076 af dem kom som «uledsaget flygtningebarn».

Indenrigsministeriet oplyser, at der er bestilt alderskontrol for 2.672 af dem.

 

OE24: Salzburger Asyl-Betrug: Über 100.000 Euro erschlichen

ANNONSE

2 svar til “Østrig: 3 mandlige asylsøgere dømt for bedrageri. De havde udgivet sig for at være børn”

  1. […] Det vil medfører et stadigt større modsætningsforhold til befolkningerne, der aldrig har været ombord på eliternes luftkastel. Vi skal tage Europa tilbage fra globalisterne og Danmark tilbage fra føderalisterne, skriver Jalving, hvis indlæg kan læses her: […]

  2. KnudMadsen siger:

    Retur med lortet.