Hovederne på bloggen

Når den respekt forhåbentlig er opnået, bør de europæiske lande have et så godt forhold til Rusland, som det er muligt. At Rusland regeres autoritært langt henad vejen, må ikke være nogen hindring. Stupid vestlig selvovervurdering har vi set alt for meget af siden Murens fald i 1989. Rusland har aldrig været som os og bliver det sandsynligvis heller ikke. Men Rusland er et land, som vi ikke bør have væsentlige uoverensstemmelser med, forudsat at Rusland holder sig i skindet som skitseret ovenfor.

Morten Uhrskov skriver om Rusland og Vestens/Danmarks syn på landet, hvis ledere og kultur aldrig har kunnet sammenlignes med Vesten. Rusland ikke er en nationalstat, men en imperiemagt, hvorfor landet aldrig vil kunne nøjes med at interesserer sig for, hvad der ligger inden for landets egne grænser.

Alligevel er der god grund til at holde sig på god fod med Rusland – forudsat landet holder sit imperialisme-gen i tømme. Det gøres mest effektivt ved at sikre et solidt forsvar for at skabe fred gennem militær vilje. Det vil samtidig sikre ro til den største vestlige udfordring: at tilbagerulle den massive mellemøstlige og afrikanske indvandring til det europæiske kontinent.

ANNONSE

Læs Uhrskovs indlæg her:

 

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9275741/hvordan-skal-vi-se-paa-putins-rusland/

ANNONSE