Hovederne på bloggen

“At leve med synden bør ikke føre til, at vi glemmer den. For at være menneske indebærer, at vi ikke kan gøre alt det, vi gerne vil. Vi har viljen, pligten og ånden på den ene side, og den kan vi skrive langt og flot om. Men på den anden side sidder behovene, lysten og kroppen parate til slå alting i smadder – det er den kristne erkendelse. Men det er også en befrielse, fordi vi dermed bliver fri for at se på os selv som semiguder.”

Mikael Jalving skriver om den karske januars prosaiske filosofi-potentiale, der afløser julemånedens (ofte) sangvinske drømme. Vi skal erkende, at mennesket ikke er en perfekt semi-gud, men fyldt med fejl, at vi fejler dagligt, og at det er et vilkår. Læs Jalvings indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9265451/januar-goer-dig-staerkere/

ANNONSE