Kunstbilde

zogg-3
Foto: Olav Bjørkum.

Planeten Zogg er litt mindre enn jorden (Tellus). Den ligger litt til venstre i Melkeveien. Zoggerne er ikke høyere en 70-80 centimeter, men de er lynende intelligente. De bruker intelligensen blant annet til å avstå fra å ødelegge planeten sin. For eksempel gidder de ikke å oppfinne atombomben eller nettbrettet. Zogg består av bare én nasjon. med et overordnet råd og utstrakt regionalt selvstyre, nesten som på våre egen jord. Arkitekturen er svært organisk, nesten som termitt-tuer å se til. Lyset på toppen indikerer at de er åpne for besøk. Atmosfæren er mildt sagt tykk og grøtet, men det man er vant med kan man også leve med. Zoggerne formerer seg ved en slags knoppskyting. Likevel er de slik innrettet at to zoggere, når de møtes og har lyst, kan oppnå orgastiske tilstander sammen. Mer vet vi ikke om dem, og vi vet heller ikke om de ønsker å formidle mer i overskuelig fremtid.

(Fotografiet viser et utsnitt på ca 20 x 30 cm av en rusten jernbjelke).

ANNONSE