Hovederne på bloggen

“Har du hørt den remse før? Ja, det har du. Fra marxismen. Jo, den! Du gik muligvis lykkelig rundt og troede, marxismen var død og borte, men her må jeg skuffe dig.

Eske Willerslevs biologisme er lige så abstrakt som marxismen i sin tid. Forblændet af figurer som »normalitet og nødvendighed«, bifalder han ukritisk bevægelsen fremad mod forløsning af et stort og lysende potentiale, hvor der ikke mere vil findes ligevægt, stilstand eller hvile, når blot fremskridtet får lov til at mase ubønhørligt videre med med en vished, som man nok skal hedde Marx, Malthus, Muhammed, Messias eller eventuelt Kassandra for at have adgang til.”

Hvis man gik og troede, at marxismen var død, må man tro om igen. I hvert fald i følge Jalving, der ser gamle Karl M genopstå i nye klæder. Denne  gang i skikkelse af mediernes nye videnskabs-darling, Eske Willerslev. Hans fremskridtsdeterminisme og urokkelige tro på historien som evigt progressiv er marxismen i nye klæder. Og Willerslev bliver ikke den sidste i rækken, spår Jalving, hvis indlæg kan læses her:

ANNONSE

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9129860/dnaforskeren-er-den-nye-marxist/

ANNONSE