Nyt

Det virker som om store dele af Sverige går rundt i en kærlighedsrus, som de barske realiteter om terror og jihad ikke kan gennemtrænge. Efter terrorangrebet i Stockholm er der nu  flere svenskere end tidligere, der siger, at de er positive i forhold til udviklingen i deres land. Det er især Socialdemokraternas og Vänsterpartiets vælgere, som mener at Sverige bevæger sig i den rigtige retning.

I rigtig retning af hvad, fristes man til at spørge. I retning af selvudslettelse? Total islamisering?

Myndigheternas agerande vid terrorattacken på Drottninggatan kan ha bidragit till att göra fler svenskar positiva till utvecklingen i Sverige.
I en undersökning gjord både före och efter attentatet anser främst Socialdemokraternas och Vänsterpartiets väljare att landet är på väg åt rätt håll.

Analyseinstituttet Sifo har sammenlignet resultater fra undersøgelser før og efter terrorangrebet:

Marknadsundersökningsföretaget Sifo har frågat omkring 1.000 personer ifall Sverige på det hela taget är på rätt väg eller fel väg. I undersökningen som gjordes före terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm svarade 43 procent att Sverige är på väg åt fel håll, medan 32 procent var positiva.

Efter attentatet är 41 procent fortfarande negativa, medan andelen som anser att Sverige är på rätt väg ökat till 37 procent. 22 procent är osäkra.

Naiviteten er nærmest afgrundsdyb:

Det ser ud til, at kvinder i særlig grad begejstres over blomsterhavet. Hvad er vel nogle maltrakterede terrorofre mod sådan et prægtigt blomsterhav?

– På lång sikt har folk blivit allt mer positiva till vilken riktning Sverige tagit. Men det är fortfarande så att fler svarar att Sverige valt fel riktning, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo, som mätt svenskarnas attityd till vart Sverige är på väg sedan hösten 2015.

Enligt honom är det främst kvinnor som blivit mer positiva till utvecklingen i samband med terrorattacken på Drottninggatan.

Det eneste glimt af realitetssans i Sverige ser ud til at være forbeholdt Sverigedemokraternas vælgere:

Enligt Sifo har sympatisörer med alla partier blivit allt mer positiva över tid vad gäller Sveriges utveckling. Det enda partiets sympatisörer som inte har ändrat inställning i någon större utsträckning är Sverigedemokraternas.

Sammen for Sverige?

Hvorfor var der ingen indvandrere, der deltog i den svenske kærlighedsfest? Det sammenhold de taler så meget om er ikke gensidigt. Vi så det samme etter Utøya. Det var nordmænd som sørgede over tabet af deres egne. Men det var helt umuligt at komme igennem til avisernes debatspalter med den iagttagelse. For det ville jo være at stikke en nål i den den store multi-kulti ballon, som politikere og medier har pustet op til bristepunktet med varm luft.

Bare alle møder op med blomster og lommetørklæder efter terroren, så blir alt godt igen. Som en værdig og pæn begravelse. Hvor alle bagefter kan gå hjem fulde av godhed. En gratis omgang godhedsrus. Svenskene vil møde våben med blomster. De fjerner vel selv tornene fra rosene, så ingen stikker sig. Vi behøver nye ord for at beskrive det, som sker i nabolandet:

SVT

ANNONSE